this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Under falsk flagg eller Anonym Majister

“Han försvarar kĂ€rlek, familjeliv, barn och rĂ€tten att vara Ă€rlig”, skriver Kristdemokraternas tidning Vardagsliv i en sĂ€llsynt kladdig ‘intervju’ med Majistern. “För det har han blivit mobbad av dem som inte klarar av att hantera hans uppriktighet”, sĂ€ger tidningen ocksĂ„.

Det Àr korkat skrivet av den anonyme [sic] intervjuaren. Men artikeln Àr proppfull av foton i storlek XXXL pÄ Majistern, sÄ kanske har han skrivit texten sjÀlv ocksÄ, fast nÄgon barmhÀrtig mÀnniska pÄ tidningens redaktion har rÀttat stavfel och de vÀrsta grammatiska grodorna. Det skulle inte förvÄna.

SĂ„ börjar intervjun. Och den slutar: “Alla klarar inte av hans vĂ€lformulerade sĂ„rbarhet. De trampar pĂ„ den, okĂ€nsliga och lomhörda för Ă€rligheten i sjĂ€lvutlĂ€mnandet.”
Men om det inte finns nĂ„gon ‘uppriktighet’ i all den smörja Majistern utan varje urskillning vrĂ€ker ur sig jĂ€mt och överallt?
NĂ„gra lĂ€sare finns kanhĂ€nda som till skillnad frĂ„n KD och andra devota tillbedjare av sektledare M har genomskĂ„dat den simpla bluff och det kallhamrade bedrĂ€geri som Vardagsliv kallar â€˜Ă€rlighet’.
Vem Ă€r det dĂ„ som Ă€r ‘okĂ€nslig’ och ‘lomhörd’? Vilka Ă€r det KD ‘trampar’ pĂ„?

Jösses! Vem har jag trampat pÄ nu?

Den som dessutom kallar Majisterns texter ‘vĂ€lformulerade’ kan bara vara han sjĂ€lv. Om nĂ„gon annan gjorde det vore denna person utan tvekan inte heller riktigt klok.
Den bistra sanningen Ă€r att Majisterns sprĂ„k Ă€r lika lite ‘vĂ€lformulerat’ som hans ‘sĂ„rbarhet’. I den mĂ„n en sĂ„dan egenskap över huvud taget kan benĂ€mnas sĂ„?

Hans vÀlformulerade sÄrbarhet: fy fan, vilken gegga. Lomhört och okÀnsligt Àr ocksÄ ord som kunde beskriva ett sÄdant huvudlöst pÄstÄende.