this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bara tio år för sent

Utpekad mätress “har inte fått en krona” för den där boken, du vet. Skulle hon ha det? När det inte är hon som har skrivit den?
Före detta mätressen antastas numera även av murvlar från utlandet: Nu är vi inne på en annan nivå, säger hon. Det är en sak att domptera svensk press. Men de där från Norge och Tyskland… det är ena riktiga rötägg. Jag känner mig inte komfortabel, förklarar före detta mätressen för oss som inte förstår. Komfortabel? Varför säger hon inte att hon mår jävligt dåligt i stället? När det är det hon gör.
Han som också förekommer i den där boken, du vet, tar en sväng till Kina tills allt har lugnat ner sig i badbaljan hemma. Det har den före detta inte råd med, så det får bli Kramfors i stället.
Alla tycker synd om alla, säger före detta mätressen också. Gör de? Själv tycker jag inte synd om någon: de verkar ha förtjänat den slippriga uppmärksamheten nästan allihop.
Mest synd tycker mätressen om henne som aldrig fick vara med på de vilda grabbhålligången bakom lyckta dörrar och fördragna gardiner. Kunde hon inte ha tänkt på det tio år tidigare?
Den gastkramande fortsättningen följer: den före detta lovar att “kommentera i nästa vecka”. Äntligen! Då får vi veta hur det faktiskt var. Vet inte om jag orkar vänta tills dess. Vem drattar först i manegens sågspån på Cirkus Snurre Sprätt? Öppen för envar och inträdet är gratis.

I stället för Kina