this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

The jackal of death

SĂ„ snart majister Muffns uppfattar att han har blivit bemött med den respekt han anser att just han anser att han Ă€r vĂ€rd utnĂ€mner han genast den underdĂ„nige och fjĂ€skande till ”en av landets viktigaste, vĂ€rdigaste och modigaste journailster”. Alla andra journalister utom Johar och hon som har skrivit en hyllningartikel om en författare som tycker att ”nazismen Ă€r vacker” och stryker stollar medhĂ„rs och som dĂ€rför mycket beundras av Muffins. Och sĂ„ en som heter Wicklin och vĂ€rsta virrpannan Baloo i förskrĂ€ckliga fyran. Resten av det inavlade packet Ă€r ”vĂ€ldresserade kastrerade pudlar”. Bara den vĂ„ldsamt sjĂ€lvupptagne och ivrige högerextremisten Muffins tror att han Ă€r ”en av extremt fĂ„ rebeller [sic]” som finns kvar i det hĂ€r jĂ€vla skitlandet dĂ€r ingen vettig mĂ€nnscha vill bo och det bara Ă€r krig och terrorism och allt möjligt annat elĂ€nde överallt och hela tiden och dĂ€r nĂ€stan ingen uppmĂ€rksammar Muffins efter förtjĂ€nst.
Men det kanske vÀnder nu och randas Àntligen Muffins efterlÀngtade tusenÄrsrike nÀr snart alla kulturpersoner Àr rasister och inbitna tokhögerpartister.
Johar siter ocksÄ gÀrna och jÀser i en nedsuttnen studiosoffa hos Baloo tillsammans med Muffins och Törsten klunck och en björn frÄn SkÄne med en tiger tatuerad pÄ torson. Jag har aldrig tidigare insett hur viktig och vÀrdig och modig Johar Àr. Jag visste inte ens att han var journalist utan trodde att Johar var ett slags programprensentatör eller hallÄman för nÄgot av televisionens morgonprogram.
Jag vet att Johar hade en bror som var lite berömd och tyvÀrr avslutade sin sjÀlviografi i förtid. Vilket djupt och innerligt eget förhÄllande har Muffins till en nÀrstÄende som har tagit sitt liv? Eller hycklar ha som vanligt sirapssött och sliskigt medlidande nÀr han snyltar pÄ andras olycka: dödens hyena?

HÀr följer en hel radda andra aktuella och lika förskrÀckande exempel pÄ majister Muffins skenheliga populism och totala brist pÄ sjÀlvkritik och förstÄnd över huvud taget.