this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tango och luftpastejer

Just nĂ€r man tĂ€nker att… dĂ„ blir det det: vĂ€rre! Vad Ă€r det hĂ€r för vettlöst pladder! ”De vill att de livrĂ€dda, politiskt korrekta och Ă€ngsliga typerna ska jaga dem som vĂ„gar formulera en tanke runt vilka dessa mördare Ă€r.” Vad menar Miffo nu? De livrĂ€dda, politiskt korrekta och Ă€ngsliga typerna? VIlka Ă€r dem? Förutom han sjĂ€lv? Varför vill dem det? Det skulle inte jag vilja om jag var dem.

Om detta mĂ„ste vĂ„ra tungor tala. Som en eld mĂ„ste vĂ„ra tungor tala om detta. Är det vad Miffo gör nĂ€r han ”adresserar” barbariet? Gör barbarerna i brallorna nĂ€r Miffo talar till de i tungor?
Adressera? Var har dönicken fĂ„tt det uttrycket ifrĂ„n? Upplysningsvis kan jag informera knĂ€ppskallen om att ordet ’adressera’ förklaras sĂ„ hĂ€r i SAOB spalt A 67 band 1, 1898:

ADRESSERA [af t. adressieren, fr. adresser, eg. lÄta (ngn l. ngt) gÄ l. komma rakt fram (till ngn l. ngt)]
1) rikta, stÀlla, med pÄskrift om bestÀmmelsen (till viss person o. visst stÀlle) förse (bref l. dyl., som skall afsÀndas)
2) (numera mindre br.) skicka, hÀnvisa, rekommendera, med skriftlig anvisning (vare sig blott uppgift om namn o. bostad l. tillika fullmakt att lyfta penningar l. ock annan anbefallning) sÀnda (ngn till ngn)
3) refl. (direkt) vÀnda sig (till ngn med begÀran, tilltal o. d.)
4) (föga br.) rikta, vÀnda (tilltal o. d. till ngn).

Och sĂ„ hĂ€r sĂ€ger Elof Hellquist Svensk etymologisk ordbok om adressera, av fra. adresser, av vlat. addirectiare, rikta till; se ’dressera’. dressera, jfr ty. dressieren, av fra. dresser, eg. Göra rak, till lat. directus. I anv. om djur Dalins Argus 1733 osv., med motsv. i ty. o fra.; i nsv. dessutom som fackt. (kokk., tekn. m. m): forma, göra fĂ€rdigt, 1684 (om pastej) osv. i Ă€. sv. Ă€ven bl. a. ’upprĂ€tta, avfatta, dirigera, adressera m. m.’
Pastejbakare Miffo ’adresserar’ mordiska jihadister i Islamiska statens ”huvudstad” al-Raqqa i Syrien och al-Falluja i Irak?

Hur hamnade Kamomilla i Miffos pastejsmet? Tycker hon att terrorism Àr bra eller Àr hon rent av kryptoterrorist sjÀlv? Det har jag svÄrt att tro och kan rent av pÄ rak arm garantera att hon INTE Àr.
I stÀllet för meningslösa luftpastejer borde Miffo satsa pÄ en atombomb men utan naiva blommor förstÄs och en vÀlriktad stridsspets proppfull med ondska och hjÀrtlös intolerans i stÀllet för mjÀkig
och urvattnad godhet, medkÀnsla, solidaritet och tolerans? Det borde bita bÀttre pÄ barbarerna!

Det Ă€r krig [sic] överallt i Sverige. Om Miffo kunde skulle ha fly det hĂ€r jĂ€vla skitlandet med svansen mellan benen och ungarna pĂ„ ryggen sĂ„ fort det gick. FrĂ„gan Ă€r vart han skulle ta vĂ€gen för att inte hamna i Ă€nnu vĂ€rre knipa nĂ„gon annanstans: det Ă€r ”krig” i England och Frankrike och Tyskland och pĂ„ flera andra stĂ€llen i Europa ocksĂ„. I Italien Ă€r det maffian som stĂ„r för den mesta terrorn och i Oslo var det en tvĂ€ttĂ€kta norrman som ensam massmördade 77 mĂ€nniskor. Åtta personer sprĂ€ngdes till döds i ett bomattentat i stadens centrum och 15 skadades innan 69 mĂ€nniskor skoningslöst avrĂ€ttades senare samma dag pĂ„ ett sommarlĂ€ger för norska Arbeiderpartiets ungdomsförbund varav 55 under 20 Ă„rs Ă„lder och minst 110 sĂ„rades.

Och sÄ det hÀr med den jÀvla svenska kollektivtrafiken: helkass och rena katastrofen ju! Trasiga tÄg och bussar fulla av mÀnnscher. Alltid nÀr Miffo ska ut och Äka ocksÄ! Jag ger mig fan pÄ att alla busschaufförer Àr barbarer och alla tÄgkonduktörer terrorister! BÀst att sprÀnga alla tÄg i luften med stridsspetsar godhet och atombomba alla bussar med naiva blommor!

Eftersom du Àr en trogen lÀsare och prenumerant pÄ bloggen this is not a love story fÄr du en bonussnyftare pÄ köpet. Nyfikna och tÀnka sjÀlv. BÀttre kan det knappast uttryckas. Jag kanske har sagt det förr. I sÄ fall gör jag det igen. Ingen svansar mer efter andra Àn majister Miffo. Han Àr en första klassens ynkrygg som aldrig har en egen Äsikt utan alltid hÄller med den som talade sist. Mer populistisk och motbjudande PK Àn han kan ingen bli!
Vilka journalister Ă€r det som ”gĂ„r i kollegors led och drev”? Förutom skjutjĂ€rnen pĂ„ Dagen och VĂ€rlden idag? Jag Ă€r inte smĂ„aktig. Jag nöjer mig med att Miffo nĂ€mner EN sĂ„dan person i stĂ€llet för att rĂ€ddhĂ„gset och i svepande ordalag anklaga en hel yrkeskĂ„r. Miffo borde skĂ€mmas, men det Ă€r ingenting vi kan hoppas pĂ„. För att skĂ€mmas krĂ€vs att en mĂ€nniska har ett samvete.

Hur mycket mod krĂ€vs för att begripa ”det ofattbara” som samtidigt Ă€r fullt begripligt och alldeles logiskt? En del mĂ€nnscher Ă€lskar att ha ihjĂ€l andra och att sprĂ€nga barn i luften. Det bara e sĂ„. Det Ă€r dĂ€rför krig alltid kommer att finnas och det aldrig kommer att bli fred mellan Israel och Palestina. Folk tycker att det Ă€r roligt med krig. Annars skulle dem inte hĂ„lla pĂ„. Det visste Olle Hedberg och det vet jag och borde varje annan mĂ€nniska ocksĂ„ begripa. SĂ„ himla svĂ„rt Ă€r det Ă€ndĂ„ inte. Det har ingenting att göra med att vi ska ”vĂ€nja oss” vid krig och terror. Det handlar om att inse hur vĂ€rlden och mĂ€nnscherna runt omkring oss ser ut.
Blir krigen fĂ€rre och terrorn mindre om Miffo ”adresserar barabariet” och vĂ€grar att ”vĂ€nja sig” och hatet mot muslimerna sipprar och bubblar ur skorna pĂ„ honom? I think not. Det hĂ€lper inte ens att kĂ€rleksbomba med Tompa trĂ„kmĂ„ns.