this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Sakta men osäkert

Ärkekonservatismens gudfader i Sverige Millisievert är förbannad. Han säger att Bladet är stygga mot Majistern för att han tror mer på Gud än vad Gud gör själv och att det är därför Majistern har fått sparken från tidningen. Millisievert ställer Majistern bredvid den i varje avseende kolossale Strindberg och den jämförelsen är det nog bara han och Majistern som gör och, säger Millisievert också, det är fegt av Bladet att sparka sic på en ömtålig konstnärssjäl som Majistern och riktigt ruttet är det att göra det mitt i natten när tidningens mest lojale medarbetare och unika penna just har somnat på fyllan efter dagens konsumtion av två glas vin och en huvudvärkstablett.

Majistern har gjort i brallorna. Han söker kraft och stöd i förbön för sig själv samt tillsammans med bodyguardsen Blek om nosen och Tok-Tompa i Trollebo och Uffe tuff-tuff i Uppsala.
Majistern begriper inte att en tidning väljer själv sina frilansande medarbetare och kräver nu att Bladet ska bistå med juridisk expertis när han släpar tidningen inför skranket för att den har kränkt Majisterns mänskliga rättigheter genom att olagligen beröva honom hans grundlagsenliga rätt att yttra sig offentligt när och var och hur som helst.
Bara det att saken handlar inte om Majisterns rätt att yttra sig för det har ingen fått göra mer än han: det mest obegripliga i hela den bisarra buljongen är att han har fått göra det över huvud taget och att den tidning finns som betalar honom för det!

birro1

birro2

Den här förvirrade och inte så lite hatiska bloggen på en obskyr sajt för spelmissbrukare handlar om en fotbollsmatch som Italien förlorade på övertid mot Frankrike för att en typisk svensk jävla domarjävel hade lagt till några minuter på grund av avbrott i spelet under ordinarie tid. Så har det varit i fotboll de senaste 150 åren och jag kan inte påminna mig ha sett en enda match som har slutat efter exakt på sekunden 90 minuter.
Det var bara femton år sen och Majistern har ältat saken sen dess, vilket jag tror säger en del om vilka problem han prioriterar.

I går gick AS Roma miste om segern på samma sätt i Champions League när CSKA Moskva kvitterade efter två tillagda minuter. Och domarjäveln var inte ens svensk utan något annat sekunda och efterblivet folkslag.
Den synnerligt sportsmannen Majistern kräver att domaren blåser av matchen och tilldelar det italienska laget segern så snart det leder med 1−0 även om det inte har gått mer än tre minuter.

birro3

Som om inte det räckte. I Manchester vände City FC och vann över FC Bayern München. På övertid, vad trodde du? Domarjävelns fel, så klart, och nu är Tummetotti och Roma nere i besvärlig brygga.

När ryssarna kvitterade staplade sic Majistern upp en perrong bara för att där mötas av Fredrik Virtanen och hans anhang med påkar i händerna. Hur gör man när man staplar upp en perrong och framför allt varför och vad har Villervalle och hans hejdukar på stationen att göra?

Den här är också bra. Eller… nåja. Det finns en hand när det känns som du faller spiralformat sic mot grottans mynning. Och en vacker dag kommer det visa sig att du hade rätt hela tiden. Guds kvarnar mal långsamt, men de mal säkert…
Det gjorde kung Frodes grottekvarn också. Tills jättesystrarna Fenja och Menja tröttnade på alltihop och malde fram en hel här från ingenstans som slog ihjäl Frode. Somliga straffar Gud meddetsamma, och inte efter hundra år.

grotte