this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Säg, har du läst den förut??

Jag förmodar att den som bloggar i flera olika tidningar får betalt av samtliga arbetsgivare för varje bidrag till bloggosfären. Med braskande byline bredvid också. Allra helst i helfigur, för det ska alla ha i dag. Då syns man mycket bättre. Och så behöver man inte skriva så mycket heller, för helfiguren brer ut sig över halva artikelutrymmet. Eller fakturerar man en masse: 48 bloggar i månaden?
Jannes byline brukar vara störst. Jag tror att det är för att Janne är minst. Till formatet, alltså. Storleken. En gång såg jag honom utsmetad inte över halva artikeln utan över ett halvt tidningsuppslag. Snacka om självförtroende.
Men då är det väl fusk när man skickar runt samma blogg till många tidningar? Bedrägeri, rent av? Som när fru Skygglapp med flera kreativa fifflare tog betalt för samma sak tjugotvå gånger på olika håll.
Märker de inte det på de olika tidningarnas redaktioner? Eller sitter de bara och sover där? Och vad tänker läsarna? Det kan ju hända att samma person läser både KvällsPosten och Katrineholms-Kuriren. Blir han inte förbannad när han snubblar över samma vansinnesblogg en gång till? Den som han läste alldeles nyss och som är lika stendöd nu som för två minuter sedan. Det skulle jag bli. Betänksam, i varje fall. Kanske slutade jag köpa båda tidningarna också.

Byline modern style
Obs! Flickan på bilden har inget med texten att göra