this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Rubrik utan innehÄll

“Effektsökeri utan talang” Ă€r en rubrik pĂ„ Aftonbladets startsida i dag. Den syftar pĂ„ en artikel inne i tidningen om Elisabeth Ohlson Wallins fotoutstĂ€llning Jerusalem pĂ„ Södra teatern i Stockholm, dĂ€r hon visar bilder pĂ„ HBT-personer i “religiöst laddade miljöer”.
Men i artikeln förekommer ingenting som motiverar rubriken. DÀr fÄr i stÀllet Ohlson Wallin berÀtta om hur duktig hon Àr pÄ att fotografera.

Kiss of Death?
Matt. 26: 47–50 Mark. 14: 43–46 Luk. 22: 47–48
Dödskyssen ur Jerusalem

Ohlson Wallin Àr tidigare mest kÀnd för utstÀllningen Ecce Homo i Uppsala domkyrka i september 1998.
DÄ orsakade hon en viss hemvÀvd religiös panik nÀr hon i utstÀllningen presenterade en Jesus i urringat och högklackat tillsammans med alla transvestitlÀrljungarna vid den sista mÄltiden samt naken och kanske med stÄnd vid dopet bland bilder av lÀderbögar och andra aparta och utlevande homosexuella.
Jag var och tittade den enda dag utstÀllningen visades pÄ Galleri Uppsala domkyrka, och jag tycker att utstÀllningens besökare hade större anledning att bli förbannade över det obefintliga konstnÀrliga hantverket Àn att uppröras av de skitfula bildernas rÀtt barnsliga innehÄll.
Gay och Gud: i Ohlson Wallins fall verkar detta vara en kÀrlek som inte Àr sjÀlvklart besvarad.

Vad i helvete har hunden dÀr att göra?
Joh. 13–16 1 Kor. 11: 23–26
Nattvarden ur Ecce Homo 1998

Mark Levengood satte ett slags bottenrekord i prepubertal fĂ„nighet nĂ€r han kommenterade utstĂ€llningens ‘dopbild’: “Jesus Ă€r inte sexuellt berörd av Johannes döparen. Jag vet, för jag gĂ„r pĂ„ samma gym som han.”