this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Omtumlande

“Han bjuder pĂ„ det hĂ€r.” – Vem Ă€r det nu som bjuder? Och pĂ„ vad?
Jo, det Ă€r Tabbe som bjuder. PĂ„ sig sjĂ€lv, tror jag. I den dĂ€r boken om statschefens dĂ„liga uppförande som ‘alla’ kommer att tala om till Ă„tminstone pĂ„ mĂ„ndag nĂ€sta vecka. Det Ă€r Birgitta Svensson i Expressen som berĂ€ttar att Tabbe Ă€r bussig och bjussar.
Svensson sĂ€ger Ă€ven att Tabbes presskonferens pĂ„ Hunneberg var “fullkomligt genialisk”. Betyder det att Tabbe Ă€r ‘genialisk’ ocksĂ„? Det gör det nog. I Svenssons förstĂ„nd.
Nationen behöver inte vara orolig heller: Tabbe har talat om [sin utĂ„triktade personlighet] med sin familj. Det vet Svensson, för det har Tabbe sagt. Och Tabbe talar alltid sanning? Han var inte ens “högdragen eller förnĂ€rmad” framför 60 skvallerjournalister i ett skogsbryn i VĂ€stergötland. Och…?
Tabbe Ă€r varken sur eller arg. Han Ă€r i stĂ€llet “en sjutusan till karl”. Det Ă€r Tabbe för att Tabbe umgĂ„s i smyg med unga kvinnor i mindre rumsrena alkover nĂ€r hustrun Ă€r hemma eller hĂ€lsar pĂ„ hos blinda barn.
Svenssons analys av denna veckas mest omtalade hĂ€ndelse i vĂ€rlden Ă€r… omtumlande.
PÄ Java mullrar vulkanen Merapi oavbrutet och pÄ Haiti blÄser redan utfattiga och hemlösa mÀnniskor bort i en orkan som kallas Tomas. Men pÄ Hunneberg lyssnar sextio fÄrskallar till vad den av trÀ inte sÀger. Det Àr Ànnu mer omtumlande.

Varken sur eller arg pÄ Hunneberg