this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Nyheter gör sig bäst i motvind

Förr skilde sig morgontidningarna och kvällstidningarna åt. Inte bara i storlek utan alldeles bestämt till innehållet också. Morgontidningen var mycket större än kvällstidningen, som kanske skulle rymmas i arbetarens slitna kavajficka när han cyklade hem från sågen efter jobbet. Morgontidningen landade i brevlådan före klockan fem.
Men i dag är morgontidningen lika stor, eller lika liten, som kvällstidningen. Varför då?
Jag tycker att det var mycket bättre förr. När morgontidningen tog en sjuhelvetes massa plats och sidorna knappt var häftade heller. När fanskapet fladdrade runt överallt och det var ett halsbrytande äventyr att bläddra i en morgontidning i motvind. Och det var det alltid när man åt frukost på en brygga i Sandhamn eller en uteservering i Simrishamn. Jag tror att det var lag på det.

Motvind i Sme’backen

Jag vill att en morgontidning ska se ut som en sådan. Jag vill fortsätta att jaga min morgontidning på rymmen nerför Via Veneto i Rom och runt Washington Square i Greenwich Village, NYC. Kvällspressen får klä ut sig i vilken narrkostym som helst: den tittar jag ändå bara i på nätet ibland.
Men morgontidningen: den ska man kunna hålla i handen. Då är det bra om den ser ut som den gjorde förut, och på söndagarna ska den väga nästan ett kilo med alla bilagorna. Det ska vara lite jobbigt att få veta vad som har hänt i världen sedan sist.