this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När hjärnan står still

“De [journalisterna som rapporterar om Bollen] flyger kors och tvärs över världen, får smså inplastade kort och biljetter på de bästa läktarna, dricker kaffe med en whiskey i paus […].”
Det är Birger som gläfser och gnäller igen i sin Fredagsblogg. Birger säger att det är han som “står längst ner i [fotbolls]pyramiden, och att det är på Birgers rygg “makten klättrar”.
Men tidigare har Birger stolt deklarerat att han själv är “en del av etablissemaget”: det vill säga ‘makten’, om jag förstår Birger rätt. Men det är just det jag inte gör: förstår. Finns det någon alls som fattar vad Birger babblar om?
Om jag ändå får ta Birger, som själv ideligen rapporterar om fotboll, på orden måste jag också förstå att även Birger “flyger kors och tvärs” och “får smså [sic] inplastade kort, &c.” när han är ute och fotbollsåker.
Eller reser Birger i egen regi och betalar han hela fotbollskalaset själv? Det är det förstås ingen som tror. Därför bör Birger efter sitt sedvanligt smaklösa utfall mot sina kolleger i fotbollsjournalistikens tjänst snarast redogöra för till vem han lämnar sin slippar från det lilla inplastade.
Sedan bör Birger be kollegerna om ursäkt också. Men det kan han inte, för Birger vet inte hur man gör. Det är bara Birger som alltid kräver att alla andra ska be h o n o m om ursäkt för någon skitsak som ingen heller begriper vad det är fråga om. Birger är sig alltid lik: han är en lika otäck som ogenerös människa.
Om du vill oroa dig med att räkna stavfel och andra språkliga gräsligheter i Birgers blogg vill jag bestämt avråda: jag fann minst ett dussin bara på de första raderna. Sedan var jag tvungen att ta ett glas rött till: mina franska nerver klarade inte mer.
Är Birger galen? Eller är det glöggen som redan har knäckt korrekturläsarna på Expressen?

Hot stuff – men slett ikke ufarlig