this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med nattmössan på

“Jag älskar att Italien är en del av väldigt många människors vardag. När de lagar mat, dricker kaffe, äter en pizza, ser på fotboll, köper kläder, ser Formel 1, planerar resor, tittar på tavlor, ber till Gud, går in i kyrkor.”
Och? Det gör väl människor nästan överallt annars i världen också? Varför är just Italien märkvärdigare än alla andra länder i ett sådant utomordentligt banalt sammanhang?

“Italien och italiensk kultur finns överallt, över hela världen.”
Men människor äter fler hamburgare än pizzor och ser mer på amerikansk film än en rulle från CineCittà var som helst i världen och du kan köpa en vårrulle och klä dig i Dior och Yves Saint Laurent från Island till Indien och från Köpenhamn till Kapstaden och människor spisar jazz och rock’n’roll och hiphoppar i alla länder som finns och den norske flaggan vaier mest av alle och swedish smorgasbord och danish rolls har varit internationellt kända begrepp i decennier.

När ska Expressen anställa en skribent som vet vad han gör och inte varje dag pladdrar yrvaket och efterblivet inifrån en nattmössa?

Not made in Italy