this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med hjärtat i händerna

Majistern har ändrat stavningen på favoritlektyrens titel sedan sist. Men inte bättre än att det blir fel igen. På ett annat ställe. Tidningens namn innehåller endast tre korta ord: därför tycker man att det inte borde vara omöjligt att få det rätt någon gång, om så bara en enda.
Men nej: det går inte. Majistern förmår inte ens en sådan enkel sak. Det är vid en närmare eftertanke lite… skrämmande.

Om Majistern vill veta något om hur Italien och världen är sammansatt utan Zlatan Zlatan Zlatan och den heliga Bollen finns även La Repubblica och La Stampa och Corriere della Sera att köpa i kiosken nere på hörnet, där även nyhetsmagasinet L’espresso tillhandahålles.
Och Il Manifesto men den tidningen uppfattar nog Majistern som en hatattack riktad direkt mot honom själv. Då passar nog Il Giornale och L’Osservatore Romano Majisterns stockkonservativa humör och läggning bättre.
La Gazzetta dello Sport är för övrigt en bättre tidning än Corriere dello Sport, men det tycker inte Majistern för La Gazzetta ges ut i Milano och inte i Rom. Det är så kvalitet mätes med en dåres måttstock.

Här kunde man läsa om de första
olympiska spelen i Aten 1896

Den författare som önskar använda den trötta klichén “ett uppfällt hav av paraplyer” bör nog hellre skriva ‘ett hav av uppfällda paraplyer’. Annars blir det bara fånigt.
Som en viktig nyhet meddelar Majistern också att han har köpt ännu en halsduk i favoritlaget AS Romas färger till sig själv. Jag tror att majistern tycker att det är… stort.

Big deal and Hot news

Nu blir det srax ännu värre och dyker “en terrier [sic] med hjärtat i kupade händer” upp i Expressens sportspalter. Det är fotbollshuliganen och AS Milans innermittfältare och en av fotbollshistoriens mest osympatiska spelare Gennaro Gattuso som åter hyllas av Mannen som dyrkar våldet nästan lika mycket som han älskar sig själv.
I den första kvartsfinalen av årets Champions League mellan Milan och Tottenham Hotsur FC vevade galningen Gattuso mot allt som rörde sig både på och utanför planen och även den elaka gräsmattan fick sig en rejäl omgång.
Det var länge sedan jag såg något vedervärdigare på en fotbollsplan om jag har gjort det någonsin. Men det tycker inte Majister dumskalle: “Så där gör han ju jämt”, säger Majistern överslätande.
Sedan fortsätter idioten och jag måste förstå att han inte vet vad han själv skriver. Eller om det är nässprejen som har stigit honom för mycket åt huvudet och mjukat upp valnöten Majistern har någonstans långt där inne? “Men grejen är att han bad om ursäkt direkt […] och tar sitt straff som en (god) man.”

Hur korkad får en människa vara? Som Majistern uppenbarligen och särskilt om man skriver i Expressen: där synes den stupida enfalden numera vara prioriterad och knäsatt som en tillgång för tidningens för det mesta mycket mediokra medarbetare.
Jag begriper inte att Leffe GW och Lars Lindström och Annette Kullenberg samt möjligen någon till står ut med att synas i Majisterns lika tveksamma som obehagligt tvivelaktiga sällskap.

Bör läsas jämt

För det första bad “mannen som ensam höll hela Italiens hjärta i sina galet kämpande hjältehänder under hela VM 2006” inte om ursäkt ‘direkt’ utan först sedan Milans lagledning tvingat honom till en sådan förödmjukelse.
Och: bad om ursäkt? I Majisterns värld av mysiga maffiosos leker livet lika lustigt som nyss: om man bara ‘ber om ursäkt’ efteråt med fingrarna i kors bakom ryggen. Samma som när Majistern hycklar i bikten och gråter med ansiktet i sina egna kupade händer.
Gäller detsamma om ‘man i stridens hetta’ slår ihjäl någon också? Eller flera? Många kanske, när man perforerar en trattoria med automatvapen. Jag tror att Majistern menar det, och det kan göra även en best spyfärdig.
Med sedvanlig tondövhet och brist på varje form av finess säger Majistern om Gattuso “alltid med ett leende, alltid värdig, hederlig”.

Hmm??

Och så dråpslaget – till nästa gång igen: “Världen behöver fler Gattuso. Människor som lever på gränsen, som ber om förlåtelse när de går för långt.” Det förstår både du och jag att Majister dumbom med sin egen äckligt sentimentala fylleromantik ser sig själv som den galne Gattuso nere på planen: grabben med “pungkulor” och “inte illa pinkat av en terrier med hjärtat i kupade händer”.
Gattuso: en “hjälte”? I helvete heller. Och aldrig Majister pajazzo heller.
Jag tror att Majistern har nått den absoluta botten nu: jävligare än så här kan ingenting bli. Någonsin. Förrän i morgon.

Always with a smile and great dignity
Milan’s madman in tackles with Tottenham’s
assistant manager Joe Jordan

När ska Expressens ansvarige ta just det: sitt ansvar? Och sätta stopp för landets överlägset sämsta och mest motbjudande skribent och hans vansinniga tyckande om saker han aldrig har förstått och aldrig kommer att begripa?
Jag önskar att det vore olagligt att förhärliga dumheten och det brutala våldet på det sätt som den i varje sammanhang ovetande Majistern varje dag tillåts göra på framträdande nyhetsplats i Expressen.
Svar emottages på denna plats vid vilken tid som helst på dygnet.

Med ansvar eller utan?