this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kringskuren kung

Och i Expressen lÀser jag att Tabbe inte fÄr gÄ ut för tanten. Inte sedan det avslöjades i höstas att Tabbe umgicks med mindre fina flickor till kaffet och konjaken och lite mer i skymundan Ànnu senare pÄ kvÀllen nÀr han och Noppe och Knoppe och Aje och Baje och resten av gubbgÀnget partajade utan de egna kÀrringarna.
NĂ€r Tabbe och Salvia Ă€r bjudna pĂ„ fest ringer hennes hovdamer runt och frĂ„gar vilka fler som ska komma pĂ„ kalas – och om nĂ„gon Ă€r bjuden som inte faller Salvia i smaken fĂ„r de som har bjudit veta detta.
Jag vet inte, men det verkar som om Tabbe inte fÄr gÄ ut pÄ egen hand mitt pÄ dagen heller.

Hur kan det vara möjligt? Det Àr ju Tabbe som Àr kung och hon som hÀnger med pÄ köpet, sÄ att sÀga. Om jag var kung trÀffade jag sÄ klart vilka mÀnniskor jag ville. Annars Àr det vÀl ingen mening med alltihop. Det Àr ju det som Àr hela idén med att vara kung: att man fÄr bestÀmma alldeles sjÀlv precis hur man vill ha det.
FrÄga Gustav Vasa nÀr han klappade pÄ klostrets port och Karl IX i Linköping pÄ skÀrtorsdagen Är 1600 och Karl XV pÄ BÀckaskog i SkÄne samt vid groggbordet med Danmarks fylltratt Frederik VII: dÄ fanns inga nÀbbgÀddor till tanter som la sig i.

Hög herre i hÀftig hatt
eller
KrÀnger kungen korv?

Jag tycker att toffeln Tabbe ska rycka upp sig. SÀtt Salvia och hennes skvallerbyttor till hovdamer i en flygel pÄ Drottningholm utan tillgÄng till telefon och ippar och appar och allt vad det heter och flytta sjÀlv tillbaka till huset vid Skeppsbron i Gamla stan.
Gör Rikssalen till diskotek och Karl XI:s galleri kan bli vÀrldens lÀngsta och stÀndigt nattöppna bar dÀr Aje och Baje och Noppe och Knoppe kan servera margaritas och mojitos dygnet runt till tre pingviner i frackar som luktar fisk och fÄgelbajs och slupen Vasaorden fÄr segla i stÀndig stafett frÄn LogÄrdstrappan till Skeppsholmen med förnödenheter frÄn de kungliga förrÄden till C.
I Museum Tre Kronor i kÀllaren kan Tabbe och kompisgÀnget bedriva lönnkrog pÄ skoj precis som brandmÀstaren pÄ det gamla slottet gjorde den 7 maj 1697 och i ett huj fanns det inget slott mer. Men det gjorde ingenting för Karl XII klarade sig utan sÄdana finesser. Han var en friluftsmÀnniska som gillade kanoners buller mer Àn kvinnor kÀbbel som strax stack österut över sjön med sitt tÀlt för att slÄ ihjÀl ryssar och turkar och polacker och diverse andra sekunda folkslag som kunde tÀnkas komma i vÀgen och kom aldrig tillbaka till Stockholm igen.

Tabbe kunde kanske skilja sig ocksÄ, för det mÄste man kunna nÀr man Àr kung.
I USA skulle det gÄ pÄ en kvart: jag vet urgamla tanter dÀr som har blivit skilda och fÄtt alla pengarna ocksÄ för att deras stenrika mÄngmiljonÀrsmÀn har terroriserat dem genom ett helt lÄngt liv och alltid tagit överdelen pÄ frukostfrallan för egen del och lÄtit henne knapra pÄ den trÄkiga underdelen.
Att inte fÄ festa loss med stake i Noppes kÀrleksgrotta varje kvÀll Àr ett solklart skÀl för skilsmÀssa vid en jÀmförelse med franskbröd till frukost i Florida.

Om Sillen bitrÀder Àr alltihop överstökat pÄ tio minuter fast Sillen fakturerar för tio mÄnader pÄ baksidan av en krognota.
Sillen kör numera med cowboykanna storlek XXL pÄ varje biopremiÀr och tror att han Àr det svenska rÀttsvÀsendets supersexige Jesse James. SjÀlv tror jag att det Àr för att Sillen inte ska försvinna i kÀndisvimlet och fotograferna frÄn skvallerpressen ska se honom bÀttre pÄ mattan.
Det Àr mycket synd om Sillen.

RivjÀrn utan karl för sin kanna