this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kläderna gör mannen

Om du vill “slita dig loss från massan” ska du skaffa dig “ett par riktiga skor, gärna ett par snygga randsydda läderdojjor och putsa dem nästan varje dag”. Det är Peder porslin som på DN:s familjesida i dag tipsar den ovetande allmogen om hur en riktig karl klär sig bäst. Men varför inte putsa skorna varje dag utan bara nästan varje?

Peder porslin blir “sällan arg” men däremot “sur”. Och det blir han ofta, för att “det aldrig finns nån tandkräm”. Hmm?? Sedan får gurkan och tomaterna inte trängas med smöret och vispgrädden på samma hylla i kylskåpet: det är ‘ologiskt’. Ja, till och med ‘ohygieniskt’. Hur då?
Varje dag dricker Peder champagne också. Det tycker Peder att han är värd för att han “har lyckats överleva en dag till”. Men det har du också gjort och till och med jag rätt länge nu. Men vi knäcker inte en flaska skumpa varje dag när vi kommer hem från jobbet bara därför: vi nöjer oss med ett glas rosé eller kanske två på balkongen. Men bara till helgen. Vadå ‘överlevt’?
Och för den händelse att du absolut vill veta: det finns inte “några kardborresandaler” i Peder porslins garderob. Vad har du för skor hemma? Säger du foppatofflor är du dödens.

Också av porslin