this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Inte fler än två

Internet [tror jag att han menar] “håller elden brinnande under deras arslen” som skriver i tidningar och får betalt för det. En sådan som Majistern. Men en gång sa han att han inte fick betalt för att publicera sina eländiga bloggar och slippriga krönikor överallt.
Alltid samma usla text också i många tidningar. Majistern ljuger aldrig och han står alltid för vad han säger. Om han kommer ihåg vad han sa alldeles nyss: annars säger han strax något annat.

“Förr kunde man slänga ihop ett referat med vänsterhanden medan högerhanden sprätte i väg kapsylen på ännu en starköl.” Med eller utan ännu en starköl: Majistern rafsar bestämt fortfarande ihop sina texter med en skakig vänsterkratta.

Majistern är på särskilt muntert humör i dag: “en öl eller två är okej.” Om du ska kolla bollen alltså. Annars blir det ingen bollkoll den dagen: det har Majistern bestämt. “De som är för packade får snubbla in på en pub någonstans” och supa skallen av sig där i stället för på fotbollsarenan, för där vill Majistern sitta i fred på pressläktaren med de andra fina farbröderna i sin blanka svarta kostym som han bär av respekt.

Majistern passar även på att ge journalisterna “uprättelse och rätt”. För att de “super bra mycket mindre än förr”. Som på Majisterns tid. Då jävlar fanns inte en nykter murvel att hitta någonstans: horder av radskrivare vinglade omkring överallt på fyllan och ingen anständig medborgare gick riktigt säker.
Allra värst var sportjournalisterna och i synnerhet de på Sveriges Radio i Göteborg. Om detta kan Majistern berätta, för Majistern har vatt me’ asså: när han var tio år och redan en veteran i journalistsvängen köpte Majistern starköl i godisautomaten i radions lokaler på Delsjövägen.

Nu har du som diggar bollen mest av allt tillåtelse av Majister moralist att dricka “en öl eller två” före match. Men inte mer: två är hela ransonen. Annars kan du dra åt helvete: Majistern vill inte att något lallande fyllo spyr på hans nyputsade italienska skor som kostar skjortan och den är förresten också svindyr.
Sa jag att slipsen är röd? Det är den för att Majistern såg nuvarande milanspelaren och notoriska rötägget Antonio Cassano bära en sådan till svart kostym och svart skjorta en gång och Majistern vet vilka förebilder han ska ta efter. Trasan under Majisterns haka är “korrekt knuten” också, för det är alltid Svennis slipsar och han är en reko kille för Svennis bryr sig inte ett dugg om pengar. Precis som Majistern.

Majistern ska i dag på förmiddagen presentera sitt förslag för partikamraten och fylleriministern Göran samt även överräcka en kopia av sitt betänkande till danspartnern Lena på fotbollsdepartementet samt helt hastigt briefa Bea i fikarummet på justitie också. Men bara om Bea bjussar på en sublimt tillagad espresso i en perfekt rund kopp. Eller är det ‘kropp’ Majistern menar?
Länspolismästare Carin får höra när förslaget är klubbat i konselj och Majistern utnämnd till statsråd med särskilt ansvar för det nyinrättade promilledepartementet.
Sedan dröjer det inte länge förrän Majistern tar över Rosenbad och hela rasket och då blir alla som inte har en farsa som är från Italien dränkta i Stockholms ström.

Inte en droppe till, för då åker du ut!
Och förresten menade jag inte
så där stora glas när jag sa
“två öl”