this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hellre otrevlig än trevlig

Vad har det med saken att göra om intervjuaren är ”trevlig” eller inte? Intervjuaren kan vara otrevlig också och ändå göra ett mycket bättre jobb än den mespropp som bara jamsar med och inställsamt håller med den de intervjuar om alltng. Så där som är Muffins förfärliga och bedrägliga ovana.
Skjutjärn är sällan trevliga men nästan alltid bättre än alla de andra som bara stryker den de intervjuar medhårs.

Sen när man läser intervjun är det samma sinnesslöa svammel som alltid annars.Var står du politiskt i dag? – Alla är sossar i Sverige men så glider man mellan.
Alla är inte sossar i Sverige. Jag är inte det. Jag är något ännu värre. Om jag är något alls är jag närmast syndikalist. Fast jag måste medge att revolutionen går dåligt – som vanligt. Vad är det också alla sossar i Sverige ”glider mellan”.
Muffins älskar olyckan Håkan kråkan. Han tycker att kråkan var underbar när han pratde i poesi och var konstig. Det är han nog den ende som tycker. Det är uppenbart att Muffins inte har förstått ett dyft av vad som avses med poesi. Filosofen Gaston Bachelard menade att poesi är ”un de destins de la parole”: den kritiska punkt där det hejdar sig, häpnar inför sin egen avgrund. Muffins säger att han ”älskar poetiskt språk”. Desto tråkigare då att han aldrig begagnar sig av professor Bachelards insikt.
Nej, förfan. Muffins är inte sverigedemokrat. Har aldrig varit. Det var bara den där enda gången när han var packad och pank och just hade blivit utsparkad av tanten som han trillade head first rakt ner i stolleträsket. När man är på kanelen är det lätt att man fastnar med huvudet i hissen, ursäktar sig Muffins för ett skjutjärn med konstant eldavbrott.
Muffins umgås med ”vanligt fok” också och inte bara med pastor Puffra. Förra veckan åt han lunch med en annan penibel och pladdrig pekoralpoet som heter Hansson i efternamn och har ett förnamn som stavas likadant framlänges som baklänges.

Blaskans låtsaskjutjärnsjournalist säger att Muffins pratar i långa poetiska haranger. Haranger, möjligen. Jag har aldrig hört värsta idioten uttala ett enda ord eller formulera en enda tanke som kunde kallas ”poetisk”. Precis som en björn från Skåne med mycket liten hjärna har Muffins lärt sig tolv meningar uantill och upprepar dem ideligen intill det orimliga.
En mer meningslös ”intervju” eller ska jag kalla det obyg PR för en pisspoet var det länge sedan jag läste. Frk Lundell får också gå hem och läsa på.

För att läsa Blaskans slaskartikel i sin helhet och inte bara de första tre raderna måste man betala en avgift till tidningen. Det vägrar jag av princip att göra. Jag har i stället fått den av en kompis. Om du är riktigt bussig kan du också få läsa den här: