this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Groteskt

“Man njuter av Birros texter, hans böcker. Poesi, prosa. Stort innehĂ„ll.” En som kallar sig Gulla kommentarar ytterligare en idiotartikel av Majistern. Och sĂ„ hĂ€r sĂ€ger en annan virrpanna som heter Amanda P och uppenbarligen aldrig har lĂ€st en bok förut: “Marcus Birro Ă€r ett litterĂ€rt geni.”

I samma artikel ljuger Majistern om sig sjĂ€lv som vanligt: “Tidigare handlade jag alla mina klĂ€der pĂ„ Myrorna.” Men Majistern har tidigare stolt berĂ€ttat att han alltid s t a l sina klĂ€der dĂ€r. NĂ€r han inte kutade frĂ„n Systemet med en kvarting gömd under jackan eller nĂ„gra burkar mellanöl i byxfickorna som han hade snott pĂ„ ICA.

Majister Moralist raljerade hĂ„nfullt för bara ett halvĂ„r sedan i Expressen över att danska polisen jagade nĂ„gra minderĂ„riga svenska fotbollsfans som stulit öl i en affĂ€r i Köpenhamn för att komma i rĂ€tt form och stĂ€mning till en landskamp mellan Sverige och Danmark. “Ungdomssynder.” Skrev Majistern dĂ„.
För detta rakryggade stĂ€llningstagande utsĂ„gs Majistern till Årets Pappa förra Ă„ret.
Han som i nĂ€sta andetag hĂ€vdar att förĂ€ldrar ska uppostra sina barn till att bli “anstĂ€ndiga och hedervĂ€rda medborgare”. Om Jesus hade hittat jubelĂ„snan i templet i Jerusalem hade Majistern Ă„kt med skallen före ut för tempeltrappan tillsammans med de andra farisĂ©erna.

Men du fÄr lÀsa sjÀlv, om du törs. Jag klarar inte mer av Majister Marulk just nu.

Bilderna som bifogar artikeln saknar motstycke. Inte ens Janne Giljotin hamnar i nÀrheten nÀr han skriver kolumn i Aftonbladet. Groteskt.

Artikeln heter Birro: SÄ blir du en riktig man och publicerades i boulevardbladet Amelia den 3 januari i Är. PÄ avdelningen för Sex & Relationer. Kallas numera Slaskspalten av konnÀssörerna.