this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Än slank han hit och dit

Först var Benke stenhÄrd solidarisk vÀnster men sen nÀr han vaknade en morgon hade han plötsligt blivit höger i en hast och nÀr Benke var arton och skulle göra lumpen gjorde han inte det utan straffade ut sig frÄn det militÀra men det kunde inte Varulven göra lika geschwint pÄ sin tid för dÄ var det fÀngelse som gÀllde för den som gnÀllde men Benke klarade kalopsen lÀtt som en plÀtt och kunde steppa hem till rödtjutet och de sugna bönorna pÄ Södermalm i Stockholm som en fri ung man och tji fick det jÀvla tjyvsamhÀllet som gick pÄ den enkla haha men nu har Benke kommit pÄ bÀttre tankar och blivit ivrig försvarsvÀn och om det hade varit för hundra Är sen hade Benke stÄtt dÀr pÄ borggÄrden i Gamla stan i pickelhuva och paletÄ bredvid Svenne dönick som kartlade Tibet och stora delar av Centralasien genom att rÀkna antalet steg kamelen han red pÄ tog sic och kÀnt hÀnförelsen svÀmma över i bröstet nÀr gamle Gurra pratade goja inför 30 000 tillresta bönder i folkdrÀkt och cheviot och nypolerade plommonstop.

benke1

För en mÄnad sedan var det körigt. En kulturförening vid JÀrntorget i Göteborg och lilla lokala bibblan nÄnstans pÄ VÀstgötaslÀtten och sÄ bokmÀssan ovanpÄ det. Benke bodde pÄ Park Aveny förstÄs med strykbrÀda och minibar för det gör bara de allra finaste pÄ mÀssan fast jag tycker att det lÄter mer som svettig charter med Svenne och Bettan pÄ Mallis och om nÄgot ska strykas pÄ hotell ringer Varulven alltid efter rumsbetjÀningen vad Àr den annars till för och Benke upptrÀdde som det anstÄr en av Sveriges frÀmsta berÀttare i skrÀddarsydd manchester frÄn Camilla Thulin och sjÀlv har Varulven inte haft en manchesterkostym sen han gick i plugget nÀr det senast var modernt med sÄna och det Àr mer Àn femtio Är sen och Akademien och Göteborgs stad bjuder pÄ buffé med den stÀndige i frack sÄ klart och dÄ verkar det ju lite futtigt med plysch Àven om det Àr Camilla som har trÄcklat och det Àr puder och urringat och ostron och champagne och en lÀrarinna som tycker att lÀxor Àr larviga och har skrivit en hel bok om det hÀnger pÄ bland laxen och rÀkorna och sÀger att hon gillar Benkes krönkor jÀttemycket och berÀttaren suger Ät sig och blir lite pÄ snusen av det vita och Varulven vet precis hur det kan vara nÀr det Àr gratis pÄ galej.

benke2

Men nu Àr det andra tider och rent av skarpt lÀge med en galen ryss i Kreml tÀtt inpÄ. DÀrför har Benke, 50 eller nÄt, bytt fot igen och blivit stridis i stÀllet för mjukis. Benke har barn nu och dÄ gÀller det att ta sitt förÀldraansvar pÄ allvar och veta hur man som farsa bÀst försvarar kidsen och kanske frugan med om det skulle bli vÀrldskrig och sÄnt. DÀrför har Benke blivit hemvÀrnsgubbe, vilket meddelades över sju sic helsidor i DN Kultur i söndags.
Ingen manchester mer och inga ostron och ingen lax utan vapenrock m/90 och en 9 mm pistol m/88 med 17 skott i magasinet för att stoppa ryssen med nĂ€r han stiger i land frĂ„n sin subversiva undervattensverksamhet i Stockholms mellersta och södra skĂ€rgĂ„rd och marschkĂ€ngor och hjĂ€lm med dok att sticka granruskor i sĂ„ att man inte syns nĂ€r ryssen kommer och samma gamla kokkĂ€rl m/40 som Varulven minns med fasa och förskrĂ€ckelse för tillagning av Ă€rtsoppa och lapskojs och vita bönor i tomatsĂ„s och sĂ„ ett vetekex till det och sovsĂ€ck och tumhandskar samt lĂ„nga och korta kalsonger som fanns i tre storlekar stora större och jĂ€vligt stora och tusen andra grejer att hĂ„lla reda pĂ„ och absolut inte slarva bort för dĂ„ blev det buren direkt i alla fall nĂ€r Varulven och hans kamrater Ă„kte stridsvagn och och sköt med 10,5 cm kanon och ksp m/39 och kpist m/45 nĂ€r de krigade pĂ„ skoj och tjattrade i comradion ÅSA LILA ÅSA RÖD ÅSA GUL i femton surrealistiska mĂ„nader i StrĂ€ngnĂ€s och pĂ„ Utö och Revingehed i SkĂ„ne.

Benke nöjer sig med att öva fyra kvÀllar. Om Äret. Fyra kvÀllar! Varulven Àr inte helt hundra pÄ att han sover bÀttre bara för att Benke springer runt med pistol och tryckförband i hemvÀrnets regi och dristigt bekÀmpar elaka ryssar.

Varulven tycker att det Àr sorgligt och lite tragiskt att Benke har förÀndrat sig sÄ, för han gillade Benke skarpt förut fast nu vet han inte riktigt.

benke3

benke4

benke5

Sverige Àr ett jÀvla rövhÄl ocksÄ. Eller i alla fall en blindtarm i vÀrldens kropp och den jÀvel som tar sikte och gÄr rakt in i Majistern med vilja Àr dödens för det Àr slut med sÄna fasoner nu fattar ni det, era skithögar!
Om det Àr de i Rom Majistern vÀnder sig till som har blivit sÄ förbannade att de tar sikte och gÄr rakt pÄ honom gör han bÀttre i att kvittra pÄ italienska. Annars kan det hÀnda att de inte fattar allvaret och dödshotet utan fortsÀtter att sikta och meja Majistern pÄ Veneto och Corso för sÄ elaka kan italienare ocksÄ vara.

Vad Àr det förresten för slags mÀnniskor som satsar allt och ideligen med berÄtt mod springer rakt in i Majistern? Det skulle Varulven aldrig göra: han kunde ju trassla in svansen i Majisterns flugsnapparben och sjÀlv falla handlöst rakt ner i rÀnnstenen nÀr han försökte komma loss! Som Majistern nÀr han ska stiga av bussen och snubblar pÄ ett trappsteg som inte finns!
Fast Varulven tror att Majistern var pÄ lyset nÀr han kvittrade det dÀr sista.

birro1

birro2

benke6