this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Totalitärt i Trollhättan

“Visst finns det krafter som vill marginalisera den kristna tron i samhället och som vill hävda att tron på Gud bara är en privatsak.”

Hoppsan! Vad är ‘tron på Gud’ annat än en ‘privatsak’ – om det är något alls? Jag föreställde mig annars i min stupida okunnighet att vara religiös gick ut på att ha ett PERSONLIGT förhållande till Gud.

Vad ska det alltså vara i stället? Förespråkar den flitige bloggaren i Livets ords tidning Världen idag en statsreligion där människors tro föreskrivs av samhället: som kejsarkulten i det romerska imperiet och shintons ställning i Japan fram till andra världskrigets slut?
Som i faraonernas Egypten och det gamla Israel? Som när den evangelisk-lutherska läran var den enda religion som var tillåten i Sverige under 1600- och 1700-talen? Som Spanien under Francos fascistiska diktatur och den islamiska diktaturen i talibanernas Afghanistan och ayatollornas Iran i dag?
Som Vatikanstaten som styrs av påven i väntan på Jesu återkomst?

De säger det aldrig högt annars, för det törs de inte. Men jag har haft på känn hela tiden att det är dit bloggaren och hans förvirrade flock siktar: tillbaka till forna tiders husförhör och bränn alla kättare på bål!

bål

Jag har från vanligtvis välunderrättade källor erfarit att bloggaren nyligen har brutit med Pingströrelsen och öppnat eget i Lindveden i Trollhättan.
Bloggaren är även bästis med Majistern och brukar skjutsa honom kors och tvärs i sin stora röda bil enär Majistern saknar körkort. Det är just vad man kunde vänta.
Jag tror att Lill-Micke springschas i Uppsala är med i korståget också: då får han slå små barn så mycket han vill.

Motsatsen till ‘privat’ är ‘officiell’ eller ‘allmän’. Någon annan definition finns inte.

crusader