this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ordine dev’essere och Tips till Tompa i Trollis

Alldeles riktigt: Ordnung muß sein. Annars går det inte. Det tyckte Musse och herr H också. Sedan gick det så klart åt helvete i alla fall och hela världen brann upp.

birro1

Så här kan det också låta. Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Tyskland fungerar. Flygplatserna är oaser i himmelriket, motorvägen Autobahn är egentligen den enda frihet man behöver, och människor är lågmält diskreta och artiga.
Alla som tillbringat en eftermiddag på en tysk flygplats, framför allt den i München, har funderat på att slå upp ett tält mellan gaterna. Man trivs. Det är raka led, ordning, städat, fungerande, utsökt.

birro2

Det talas inte så mycket om pärlorna Säffle och Sölvesborg ens i Sverige heller. När hörde du själv Töreboda och Tierp nämnas senast?

Förresten finns det andra problem i Sverige: landet står inför en teologisk och ekumenisk kris. Nej, det är inte Majistern och Hälleberget som brottas i gyttja om vem som har mest tolkningsföreträde. Om det är högerregeln som gäller eller om den som kommer från vänster tolkar först.
Det här är något alldeles annat och har inte varit värre sedan Gustav drog in privilegierna och allra mest utför har det gått för numera icke-nykteristerna i frikyrkan.

“Det finns också berättelser om hur föräldrar på fredagskvällarna dricker alkohol, så att man inte kan hämta sina tonåringar i kyrkan.”

Det är dags för baptister och pingstvänner, sjundedagsadventister och alliansmissionärer etc att ta ett rejält nacksving på denna djupt allvarliga trosfråga innan något allvarligt inträffar och landet trillar över pottkanten alldeles.

Så skitfulla att de inte kan hämta sina tonåringar i kyrkan! Men hallå! Kom igen nu! Fullt så illa som Åke säger är det ändå inte: jag brukar skicka med pengar till taxi, så att mina ungar kan åka hem från kyrkan själva!
Det borde Tompa också göra. Då slipper han hämta och hinner dricka en flaska vin till också.

taxi