this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

No questions asked

Jag lÀmnade Svenska kyrkan samma dag som jag fyllde arton. Man mÄste ha fyllt sÄ mÄnga Är dÄ för att fÄ gÄ ur. Det var i Oscars församling i Stockholm och kyrkoherden dÀr hette Johan Hoff och han kÀnde min mamma och pappa. Herden vÀgrade att ta emot min ansökan och körde mig strax pÄ porten tillbaka ut i ösregnet pÄ Fredrikshovsgatan.
Jag bodde strax bredvid och nÀr jag kom hem satt mamma redan i telefonen och fick en uppstrÀckning av den mycket högkyrklige herr Hoff medan hon oberört blossade pÄ den ena cigaretten efter den andra. Vad herden inte visste var att mamma hade gÄtt ur kyrkan mÄnga Är tidigare.
Jag tror att kyrkoherde Hoff i Oscars Församling i Stockolm gjorde sig skyldig till nÄgot slags visserligen lindrig men i alla fall förbrytelse mot svensk grundlag. Men jag vill inte brÄka om smÄttigheter: jag lÄter storsint saken bero. Tre dagar senare var jag tillbaka sedan jag först kontrollerat att herden var nÄn annanstans just dÄ. Vid mitt andra besök i samma Àrende tog det komminister Lennart Laring mindre Àn en halv minut att ordna formaliteterna and no questions asked.

Jag lÀmnade inte Svenska kyrkan som Ann Heberlein antyder för att jag inte hade rÄd att betala kyrkoskaten eller om det kallas kyrkoavgiften idag? Det har aldrig varit nÄgot stort problem för mig. Jag gick ur Svenska kyrkan för att jag inte tror pÄ Gud! Enklare kan det knappast vara. Vad tar fru Heberlein till frukost om det ska vara sÄ svÄrt för henne att förstÄ en sÄ sjÀlvklar sak?