this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Snooty and arrogant eller Sån är jag

birro2

Majistern har råkat snubbla över en artikel i FT Magazine från den 25 januari förra året. Han som har skrivit har bott i Paris i tio år och han hatar staden. Han säger att det är franska revolutionens fel att parisarna är så otrevliga. Han borde veta, som bodde där före 1789 också.
Simon Kuper är en brittisk journalist och författare som är född i Uganda av sydafrikanska föräldrar. Han skriver annars mest om fotboll, vad trodde du? Jag tycker att Kuper borde ha flyttat hem till England från Paris för länge sen: då hade han sluppit plågas av alla äckliga grodätare.

france

I december förra året placerade tripadvisor.com Paris på fjärde plats bland Europas mest välkomnande städer efter Budapest och Lissabon och Amsterdam men före Rom. Året innan var Köpenhamn den vänligaste staden i Europa.

Förutom Stockholm gillar jag New Orleans och San Francisco och Charleston och Washington DC bäst i USA och Vancuver i Kanada och Nice och Marseille och Aix-en-Provence och gärna med södervänd balkong och utsikt över avgrunden eller vid en pittoresk liten gränd i Tourrettes-sur-Loup och Paris förstås och jag åker gärna till Rom också fast kanske ännu hellre till Florens och Sorrento och Venedig.

france2

france3

När Majistern inte sjunker ner i en korgstol med en perfekt cirklad kopp superstarkt på Piazza Navona eller Campo dei Fiori och hallucinerar om att han krockar med Andrea Pirlo i kvarteret där han bor knäcker han extra som häxdoktor och helbrägdagörare. Är Runar informerad?
I dag älskar Majistern Stockholm. Men det saknar betydelse: vad Majistern älskar utom sig själv förstås eller hatar från den ena dagen till den andra är lika släpphänt som linjelöst. Fåglar och regn är för övrigt inte vad de flesta människor förknippar med Stockholm.

Efter Carl Michael och Beppe har långa Lasse redan skrivit den definitiva dikten om Stockhom: Genom Mälarens kärlek till havet en blandning av sött och salt!
Uppstyret! Vad menas med det?

birro