this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Every region its own culinary specialty

“Det italienska köket är inte ett enda, utan tusen.” Och inte många äter pitepalt i Skåne och nästan ingen har hört talas om spettekaka norr om Dalälven.

I Normandie dricker de öl och cider och calvados och äter gärna fläsk och potatis . I Nice och Marseille och Aix-en-Provence är det pastis och rosé i glasen till en salade niçoise eller en bouillabaisse med aïoli som gäller.

apéritif

Du kan få en hamburgare överallt i USA och förresten nästan var som helst i världen: lika vanlig numera som Coca-Cola.

coca-cola

Men krabba och hummer äter du bäst i New England och den som inte satsar på en jambalaya a crawfish pie and a fillet gumbo down on the Bayou är en idiot.
I Kalifornien äter de mycket tamales och tortillas och enchiladas etc och vad vore Texas utan en beef BBQ!

bbq

“Bologna kallas den feta staden på grund av sin goda mat. Min egen favoriträtt ur det italienska köket är nog saltimbocca, kalvkött med skinka. Hittar du en riktig sådan i Rom är den svår att toppa. Det är galet gott!”
Varför yrar han om Rom när han är i Bologna? Så där håller ju bara en vettvilling på! Eller en vattvälling?

“Min bror bodde här för tio år sedan så jag känner staden.” Då kanske det är brorsan som ‘känner’ stan mer än Majistern? Förresten säger Majistern själv att han ständigt var på fyllan då och skryter jämt med att han inte minns någonting från den tiden. Botten opp!

spettekaka