this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Utan knogjärn med spårvagn 15 från Norra Ban

Majistern är i Mora. Det är toppen, för att inte säga världsklass: Majistern ÄLSKAR svenska småstäder. Det måste han säga eftersom det är där de flesta svenskar bor fast Majistern ibland tycks tro att alla har bostadsrätt på fiskulturella Södermalm i Stockholm.
När Majistern gratislunchar på Barbro och Hornhuset och Babel Deli är det Stockholm som gäller, så att ingen ska få för sig att det är en lantis som har kommit med mjölktåget till stan. När han turnerar i landsorten får Mora duga.

Annars yrar Majistern mest om att det bara är i Rom man kan bo. Länge bort från Mora är det svårt att komma.

birro

När Majistern gick i plugget fanns där en liten mini-Stalin till vaktmästare som sprang runt med flygiga mustascher och gormade åt alla rosenkindade och varma herregud var får idioten allt ifrån? ungar som rände runt och levde rövare i korridorerna.
Fan ta alla småstalinar som inte låter alla barn göra som alla barn vill! Skolan är en lekplats för kids och alla vuxna kan dra åt helvete! Varför ska man lära sig nåt när man lika gärna kan bli författare: då behöver man inte kunna nånting!

Läktarvåld är okej, säger Majistern. Det är supportrarna som ÄGER fotbollsklubbarna, och då ska inga poliser och hysteriskt nitiska ordningsvakter försöka hålla ordning på läktarna. Men ingen ordningsvakt kastar ut Majistern från arenan för att han skruvar oroligt på sig i VIP-fåtöljen när ÖIS ligger under med 4−0 mot Falkenberg i Superettan. Det är när Majistern har petat i sig en och en halv starköl redan i första halvlek och inte kan stå rak längre utan gråter i fosterställning mellan bänkraderna polisen kommer och frågar Hur var det här då?

huligan1

Jag har sett en hel del fotboll i mina dar. Då fanns inga huliganer och inga bomber och bengaler och inga knivar och knogjärn bland publiken. Vi hejade mest på Stockholms stadion mindre än fem minuter med cykel hemifrån och tvärs över gatan från skolan där jag gick. När det var landskamp eller Djurgården spelade derby mot AIK måste vi ta en skramlande och gungande och fullsatt spårvagn 15 från Norra Bantorget till Råsunda.
Jag vet inte om Söderstadion fanns då. Bajen kanske spelade sina matcher på Kanalplan? Jag kan inte minnas att jag var söder om Skanstull förrän jag hade tagit studenten.

Kanske borde jag inte ha sagt det där sista. Nu kan det hända att mina kompisar på Söder blir sura på mig when I snowball SoFo nästa gång.

Kurvor kallades norra och södra stå förut. Det är självklart, mässar Majistern med sedvanlig grammatikalisk finess, att dessa måste få ha banderoller och annat som pikar sina motståndare.
Banderoller kan väl gå an. Men annars är det inte alls ‘självklart’.
Majistern får gärna utreda närmare vad han menar att ‘och annat’ kunde vara som borde ingå i varje kurvas oundgängliga rekvisita.

huligan2

huligan3

Vad är en korggosse? Är det en försmådd friare som fått nobben och står där besviken och olycklig med… ja, du förstår? Vad gör den ratade kavaljeren på fotbollsläktaren med sin korg?
Om det hade varit jag som ingen flicka ville ha skulle jag bergis drunkna i ett ölglas på en krog nånstans i stället för att glo på bollen.

bier