this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Snillen saknas

Man behöver en del flyt i de här matcherna – att få en tå på bollen. Du måste prestera. Och det tycker jag att spelarna har gjort i två och en halv match. – Erik Hamrén förklarar Sveriges skeppsbrott i UEFA Euro 2016.
Två och en halv match! Vad är det för dösnack? När det är TRE matcher som gäller! Försök med det, om det blir nån nästa gång!
Sverige hamnade ohjälpligt sist av alla lag som spelade EM-fotboll i år. Om inte Irland hade bjussat på ett mål mot sig själva i matchen mot Sverige hade de hamnat bakom Ukraina också.

Jag har sagt det förut: Sverige har inte haft ett sämre landslag i fotboll på sextio år eller mer. Ingen mer oduglig förbundskapten heller. Hamrén har varit sämre än till och med Laban och ICA-föreståndare Nyman, om någon ännu minns dem. Han som har presterat minst av alla i den svenska truppen till EM i Frankrke är herr Hamrén själv. En fegare och mer färglös förbundskapten har aldrig funnits nånstans. Det är nog för att han själv saknar varje sådan egenskap herr hackspett alltid tjatar om ’mod’ och ’stolthet’ och ’jävlar anamma’ och ’full fart framåt’. Shining? Jävla skitsnack!
Självutnämnde expertexperten Barkus bombsäker och samtliga andra hobbyförståsigpåare i tidningar och televisionens alla kanaler från 1 till 1000 utnämnde årets EM i fotboll till Zlatans mästerskap: det var där världens genom tiderna mest överskattade fotbollsspelare skulle sätta et koppel europeiska fotbollsdvärgar som Gareth Bale och Tony Kroos, Andrés Iniesta och Eden Hazard, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo och diverse andra fotbollens diversehandlare på plats.
Om Barkus hade följt Varulvens blogg hade han fått veta hur alltihop skulle sluta veckan innan EM startade. Och vi hade sluppit hans eländiga låtsaskrönikor om att Italien alltid har världens snyggaste matchtröjor och världens bästa försvarsspel nånsin och världens bäste fotbollsspelare genom alla tider heter Tummetotti.

Det är mitt land nu, och inte kungens, skrävlar Zlatan och ”det finns inget större än att representera sitt land”. Bullshit! Zlatan har aldrig ’representerat’ NÅGOT lag. Han är en närmast oöverträffad hycklare och smilfink av värsta sorten som byter klubbtröja lika ofta som andra människor äter frukost. Fiaskot i Frankrike är hackspettens och Zlatans fel. Den ene har ingen aning om vad fotboll går ut på utom att stå vid sidlinjen och hojta i ständig motvind i konfirmationskostym med sprättens väst och tillhörande manschettknappar. Den andre sparkar bara boll för sin egen och pengarnas skull och hotar att spöa upp sina lagkamrater [sic] om de inte serverar bollen smack på hans jättefötter så att han slipper springa och hämta den och ingen annan än han får göra alla mål. Men då krävs förstås att man gör det också: mål, alltså. Allt annat är = självmord.

zlatan

Att göra mål i meningslösa träningsmatcher som ingenting betyder utom inkomster för de olika ländernas fotbollsförbund skapar ingen mästare. Zlatan har aldrig vunnit ett stort mästerskap. Han kan bara visa upp ett antal inhemska seriesegrar i diverse lokala ligor av skiftande kvalitet. Nu är det slutsparkat i EM och VM och drömmen om en Champions Leaguetitel blev inget mer än en hallucination och en from förhoppning. Exit Zlatan.

Med bara sexton lag kvar hoppas jag på Wales som aldrig har spelat i ett stort mästerskap sen debuten vid VM i Sverige 1958, då de förlorade kvartsfinalen mot blivande världsmästarna Brasilien och en 17-årig Pelé gjorde sitt allra första landslagsmål. Det vore roligt om överraskningen Island med en kolugn Lars Lagerbäck vid sidlinjen hamnade bland de åtta också. Men det blir svårt: om de mot förmodan vinner över England på måndag väntar förmodligen Tyskland eller Spanien eller Frankrike i kvartsfinalen och då är det bye bye Island i alla fall.

För din kännedom: Sverige har drygt 300 000 licensierade fotbollsspelare. Det är lika många som hela Islands befolkning. Áfram Ísland!

euro1euro2