this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

PĂ„ pottan

Majistern framhĂ„ller gĂ€rna sig sjĂ€lv som landets för att inte sĂ€ga Europas för att inte
 frĂ€mste expert pĂ„ fotboll. Han missar aldrig ett tillfĂ€lle att tala om att han Ă€ven Ă€r en briljant författare som har skrivit flera hundra mĂ„ngfaldigt prisbelönade böcker och om inte Krisdemokraterna hade varit sĂ„ förbannat fega den dĂ€r gĂ„ngen hade Majistern varit landets för att inte sĂ€ga Europas för att inte
 mest framgĂ„ngsrike partiledare ocksĂ„.

Men hur tĂ€nkte vĂ„r mest hejdundrande fotbollsexpert hĂ€r egentligen? “Vi har ocksĂ„, som i Stockholm och Göteborg, den lilla tvisten med att fler Ă€n tvĂ„ lag frĂ„n samma stad spelar i samma liga.”

I Stockholm spelar AIK och DjurgĂ„rden Ă€ven mot Brommapojkarna. Men inte sĂ„ lĂ€nge till: kanske avgörs det i sista matchen pĂ„ Örjans Vall vem av Halmstad och BP som fĂ„r följa med Syrianska till Superettan.
Syrianska rÀknas för övrigt inte i detta sammanhang: de spelar sina hemmamatcher pÄ SödertÀlje fotbollsarena.
Vilka ‘fler Ă€n tvĂ„ lag’ frĂ„n Göteborg Ă€n IFK och HĂ€cken spelar i Allsvenskan? Inga som jag vet.

I Superettan möter Örgryte och GAIS varandra tvĂ„ gĂ„nger om Ă„ret pĂ„ Slottsskogsvallen eller Gamla Ullevi eller var nĂ„nstans de spelar derbyn pĂ„ lite lĂ€gre nivĂ„ i Göteborg, men risken Ă€r just nu överhĂ€ngande att Örgryte inte spelar i Superettan nĂ€sta Ă„r.
Gamla Bajen Àr ensamma i fotbollens andradivision om att vara frÄn Stockholm och fÄr Äka Ànda till SödertÀlje för att spela sina nÀrmaste bortamatcher mot Assyriska.

För att jag skulle kalla en fotbollsmatch ett ‘derby’ krĂ€vs att lagen spelar Ă„tminstone i Superettan.
Att kalla Vasalund mot AFC United i Division 1 Norra ett ‘derby’ vore bara löjligt. Eller Ă€nnu vĂ€rre: SĂ€vedalen−Jonsered i Division 2 Norra Götaland.

Hur tÀnkte Majistern? Han kanske inte tÀnkte alls. Det kan vara sÄ enkelt att Majistern inte vet hur mycket 1+1 Àr. Det vet annars nÀstan varje unge innan de har slutat dagis.

allsvenskan

Den vansinnige Majistern liknar dessutom Ă€ktenskapet med en
 fotbollsmatch. Det sĂ€ger en del om Majisterns syn pĂ„ sĂ„dana ting och gĂ€ller möjligen hans eget. Och bara om hon fĂ„r vara bollen.