this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Million dollar boys

Real Madrid betalade 860 miljoner kronor för Gareth Bale när de köpte honom från Tottenham Hotspur förra veckan.
Jag tycker inte att någon är värd den summan, säger vår egen chefsnationalekonom Zvante Abrahamsson.

Utom han själv då. När Zvante gick från Inter Milano till Barcelona år 2009 kostade han 69 miljoner euro eller 600 miljoner kronor och blev världens tredje dyraste spelare någonsin.
Jag tycker att 600 miljoner också är jävligt mycket för mycket betalt för en människa som springer runt och sparkar på en boll.

bale

Inför VM-kvalmatchen mot Irland förra vckan sa Zvante att han bara spelade för fansens skull och att pengarna… tja, de liksom bara kommer typ utan att Zvante ber om dem. Jag tycket att det låter konstigt: då kunde han ju lika gärna ja rent av hellre springa omkring och sparka gratis.
√Ąnd√• √§r Zvante tillsammans med Monacos Radamel Falcao den h√∂gst betalde fotbollsspelaren i Europa: b√•da tj√§nar 122 miljoner kronor om √•ret.
Lionel Messi i Barcelona brukar kallas världens bäste fotbollsspelare. Han tjänar 114 miljoner och den där Bale som gick från Tottenham till Real får bara 96 miljoner kronor om året.

falcao

Men värst av alla är Zvante. Räknat till sammanlagda övergångssummor är han tidernas genom tiderna dyraste fotbollsspelare: Zvante har köpts och sålts från Malmö FF till Ajax och från Ajax till Juventus och därifrån vidare till Inter och till Barcelona och till Milan och till Saint-Germain de Paris för sammanlagt 160 miljoner euro.
Det motsvarar nära 1,4 miljarder kronor. Apropå hur mycket en människa är värd, alltså. Eller inte värd?
Ingen fotbollsspelare är värd 820 miljoner kronor, säger Zvante. Utom han själv som är värd nästan det dubbla.

abrahamsson