this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Mellan tummen och pekfingret

You have to see it to believe it! Jag har aldrig sett ett sådant konststycke som när Giants rookie reciever Odell Beckham Jr tog emot en 43-yard pass från Eli Manning åtta sekunder in i andra och fångade bollen med ena handens tumme och två fingrar trots att han redan var på väg ur banan efter en ojuste tackling av Cowboys cornerback Brandon Carr och landade baklänges i Cowboys end zone: touchdown och 14−3 till Giants.

football1

football2

football3

Redskins befäste sin ställning i botten genom att förlora 13−17 mot San Francisco 49ers i Santa Clara CA. Colin Kaepernick passade till en touchdown för den artonde matchen i rad, vilket är tangerat rekord i NFL.
I söndags var Robert Griffin III en katastrof när Redskins förnedrades av Tampa Bay Buccaneers 7−27 i Landover MD. Han var lite bättre i natt men hittade bara rätt med elva passningar av nitton för 106 yards och det är alldeles för lite och blev sackad fem gånger, vilket är ungefär lika många för mycket.
Redskins hade förlorat matchen redan innan den började: de har nästan inga ordinarie spelare kvar utan får starta varje match med nästan bara reserver. Då blir det svårt att gå till playoffs.
I natt fick cornerback E J Biggers lämna planen i första med förmodad hjärnskakning och linebacker Adam Hayward utgick på grund av ett skadat knä och cornerback Tracy Porter fick en smäll på axeln och rookie left tackle Morgan Moses fick starta i stället för offensive tackle Trent Williams…
Och hur står det egentlige till med RG3? Han måste rycka upp sig ordentligt redan till matchen mot Colts i Indianapolis på söndag. Springa bättre och passa bättre och… ja, göra allting bättre. Annars är det bye bye Redskins redan nästa vecka.

football4

Seattle Seahawks slog Arizona Cardinals med 19−3, och jag hade nog hoppats på bättre från Cardinals som ändå leder NFL ihop med New England Patriots: nio vunna och två förlorade eller .818 procent vinster jämfört med Redskins .273 och Jacksonvilles och Oaklands .091. Jackson Jaguars föll med 3−23 mot Colts och Patriots avfärdade enklet Detroit Lions med 34−9 efter två touchdowns var av tight end Tim Wright och running back LeGarrett Blount och Philadelphia Eagles gjorde 43 poäng mot Tennessee Titans 24. Cincinnati Bengals vann med 22−13 över Texans i Houston. Bears avgjorde till 21−13 mot Tampa Bay Bucanneers efter tre touchdowns i tredje quartern på Soldier Field i Chcago.
I torsdags vann Oakland Raiders med 24−20 över Kansas City Chiefs och riskerar inte längre att sluta på noll vunna och sjutton förlorade. I natt var nästan alla matcher lika jämna. Cleveland Browns besegrade Atlanta Falcons med 26−24 och Green Bay Packers slog Minnesota Vikings med 24−21. San Diego Chargers vann över St. Louis Rams med 24−27 och Dallas Cowboys slog NY Giants med 31−28, då inte ens Odell Beckhams mirakulösa mottagning räckte. Denver Broncos vann över Miami Dolphins med 39−36 efter fyra touchdown passes av Peyton Manning varav tre i fjärde quartern. Jag kan knappt hålla räkningen, men jag tror att Manning har passat till 521 touchdowns under sin enastående karriär i Colts och därefter i Broncos.

football5

Baltimore Ravens spelar mot Saints i New Orleans i kväll. Om Ravens vinner då har alla fyra lag i AFC North vunnit sju matcher och Ravens har häng på Bengals när det gäller vilka som ska vinna konferensen. I NFC South har inget lag vunnit fler än fyra matcher och i händelse av vinst gör Saints ett litet ryck från Falcons.

Om grundserien slutade i dag skulle New England och Denver från AFC och Arizona och Green Bay från NFC stå över första omgången och Kansas City och Cincinnati och Pittsburgh och Indianapolis skulle mötas i the wild card round och Seattle och Philadelphia och Dallas och New Orleans trots at Saints bara har vunnit en match mer än Washington.
Jacksonville i AFC South och Oakland från AFC West är redan utslagna med den ledsamma statistiken en vunnen och tio förlorade. Annars har alla de övriga trettio fortfarande chansen att gå till slutspel, även om några har det mer än andra.

football6