this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Last go-around

Det ÄterstÄr bara en omgÄng av the 2015 NFL regular season och i söndags intrÀffade en del ovÀntade resultat. Först vann Redskins planenligt över Eagles i Philadelphia och tog hem NFC East. Sedan förlorade Patriots mot NY Jets och Panthers föll mot Falcons. Och Cardinals körde över Packers vilket inget annat var att vÀnta.
Och i mĂ„ndags förlorade Bengals pĂ„ övertid mot Broncos efter att ha haft ledningen med 14–0 Ă€nda till fjorton sekunder kvar av första halvlek. Jag tycker att Broncos wideout Emmanel Sanders och running back C J Anderson var bĂ€st pĂ„ plan.

broncos1broncos2

Panthers kan ÀndÄ rankas högst inför slutspelet om de slÄr Buccaneers pÄ söndag. Om de förlorar i Tampa Bay och Cardinals vinner i Seattle blir ordningen den omvÀnda med Panthers pÄ andra plats och Cardinals pÄ första. Packers möter Vikings pÄ Lambeau Field i Green Bay WI och hamnar trea om de vinner. Annars blir det med största sannolikhet en femteplats.
Redskins are stuck as the NO. 4 seed. Deras 8–7 i matcher Ă€r överlĂ€gset sĂ€mst av alla som vunnit sin grupp men de kan inte hamna sĂ€mre Ă€n fyra i alla fall för sĂ„dana Ă€r reglerna i NFL. Om Vikings förlorar mot Packers och Cardinals vinner mot Seahawks har de 10–6 i matcher men hamnar inte bĂ€ttre Ă€n femma i alla fall och för möta Redskins i första omgĂ„ngen. Om Vikings vinner i Green Bay kniper de tredjeplatsen och vinner NFC North. Om de förlorar och Seahawks vinner i Arizona kommer Seahawks femma och Vikings halkar ner till sjĂ€tteplatsen och för omdelbart möta Packers i en returmatch.
Seahawks kommer sexa om de förlorar mot Cardinals. Om de dÀremot slÄr Cardinals och Vikings vinner över Packers hamnar bÄda pÄ femte plats.
Vi som hejar oss hesa pÄ Redskins hoppas att Cardinals vinner över Seahawks: dÄ slipper vi möta dem pÄ FedEx Field i första matchen. Jag hörde nyss att Marshawn Lynch kanske spelar i the NFC Wild Card Playoff den 9 eller 10 januari. I sÄ fall blÄser Redskins av banan och kan lika gÀrna stanna hemma.

lynch

Om jag ska gÄ Ànnu lÀngre i möjliga slutspelsscenarier. Patriots har sÀkrat AFC East och stÄr över första omgÄngen. Det gör Bengals ocksÄ om de vinner över Ravens och Broncos förlorar i San Diego eller Chiefs vinner över Raiders samtidigt som Broncos förlorar.
Broncos fÄr fördel av hemmaplan om de vinner över Chargers och Patriots förlorar i Miami. De stÄr över första omgÄngen om de vinner sista matchen och Bengals och Chiefs förlorar. Broncos vinner AFC West om de vinner pÄ söndag och Chiefs förlorar. Texans vinner AFC South med en vinst över Jaguars och Colts förlorar mot Titans i Nashville.
Colts vinner AFC South om de vinner i Tennessee samtidigt som Texans och Bengals förlorar och Broncos vinner och NY Jets förlorar mot Bills och Saints förlorar mot Falcons och Chiefs fÄr dÀng mot Raiders i Oakland medan Dolphins vinner i Boston och Steelers vinner mot Browns i Cleveland.
Chiefs tar hem AFC West om de vinner i Oakland och Broncos förlorar i San Diego. Patriots spelar hemma genom hela slutspelet om de vinner i Maimi och Broncos förlorar. NY Jets gÄr till playoffs om de vinner över Bills och Steelers förlorar. Steelers gÄr till slutspel om de vinner i Cleveland och Jets förlorar.

Panthers och Cardinals har vunnit sina divisioner i NFC och stÄr över första omgÄngen. Det har Redskins ocksÄ gjort men deras resultat rÀcker inte för en gratisbiljett in i playoffs. Cardinals fÄr fördel av hemmaplan om de vinner i Seattle och Panthers förlorar mot Buccaneers. Panthers spelar hemma hela slutspelet om de vinner pÄ söndag och Cardinals förlorar. Packers vinner NFC North med en vinst över Vikings. Om Vikings vinner blir det de som tar hem NFC North.

NÄt sÄnt. Tror jag i alla fall. Om du tycker att det verkar krÄngligt Àr det ingenting mot vad jag tycker. Och dÄ har jag ÀndÄ inte tagit hÀnsyn till eventuella lika resultat: det orkar jag bara inte och inte du heller. Efter den hÀr pÀrsen mÄste jag ha mitt första glas vin i dag och nÀr jag vÀl har börjat hÀnder det att buteljen tar slut rÀtt snabbt.

calif