this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kom igen, Di gule!

Året innan jag tog studenten var senaste gången IFK Malmö spelade i allsvenskan. Efter rekordsnabba tre raka nedflyttningar var det seriepremiär i går i division 4 Skåne sydvästra.
Där tampas Kanariefåglarna med storheter som Bunkeflo FF och BK Höllviken, Hyllie IK och Rydsgårds AIF och Lilla Torg FF.

Jag är optimist och räknar med att IFK tar steget upp i division 3 nästa år: där väntar tuffa motståndare som Köpingebro och Uppåkra och Skillinge.
Men det kunde ha b√∂rjat b√§ttre: f√∂rlust i g√•r mot FC Trelleborg med 3‚Äď2.

Bland IFK Malmös mer kända spelare märks Arne Hjertsson, som skrev svensk fotbollshistoria 1943 genom att göra sju mål mot Halmstads BK men då i Malmö FF:s tröja, och Bengt Lindskog som var proffs i italienska Udinese och spelade med Nacka Skoglund i Inter innan han återvände hem och avslutade sin karriär i IFK.

Och gamla fina Reymersholms IK: var blev de av? I vilken lingonserie spelar de i dag? IFK Stockholm och Westermalms IF?

Lika illa som i Malmö. Eller värre. Reymers spelar i division 4 Stockholm mellersta och IFK Stockholm i division 4 Stockholm södra.
Reymers var inblandade i bottenstriden förra året och många tror att laget får stiga av i år i stället. Premiär i dag mot Vasasällskapet FK på Zinkens i Stockholm.
IFK:s match mot Srbija FF i går ställdes in på grund av snöoväder.

Westermalms IF harvar i division 6 Stockholm C och premiärspelar på fredag mot ölhävarna i Tudor Arms FC. Andra motståndare som väntar innan serien är avslutad är FC Björnligan och Norrtulls SK och BK Gamla Karlbergare. Hårda bud.