this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Härdsmälta i huvudet

Cowboys förlorade stort med 7–28 mot Packers i Green Bay WI och rasade till 4–9 med fyra matcher kvar, men har ändå chansen att spela i playoffa efter nyår. Det är inte klokt, och förklaras endast med att standarden i NFC East är en av de sämsta i hela NFL:s historia och att något lag måste vinna divisionen fast jag tycker att man kanske kunde tänka sig en undre gräns för de lag som är så dåliga att de inte får vara med oavsett om de har hamnat etta i sin grupp.
Det var ändå bra för Redskins i den ovissa kapplöpningen mot det hägrande slutspelet. Mindre bra var att Eagles samtidigt vann över Bills med 23–20 i Buffalo NY och står på samma ruttna resultat som Redskins med sex vunna och sju förlorade. Inget vidare så här långt och om Giants vinner i Miami i natt är de lika dåliga.
I går var det Kirk Cousins och tight end Jordan Reed som räddade Redskins när de vann sin första bortamatch för säsongen och kom undan med blotta förskräckelsen mot Bears på Soldier Field i Chicago IL. De tappade en 14-poängsledning två gånger innan Bears kunde göra två touchdowns inom loppet av en och en halv minut i slutet av tredje och kom ifatt till 21–21. Den som hejar på Redskins åker rollercoster mellan skräck och förtvivlan och så har det varit i rätt många säsonger nu. Kicker Dustin Hopkins satte bollen säkert från 47 yards till en trepoängsledning innan fjärde quartern knappt hade kommit i gång och när Bears Robbie Gould hade chansen att utjämna och ta matchen till övertid med 1:44 kvar men missade från 50 yards var saken klar och 24–21 till Redskins som fortfarande leder NFC East men bara för att de vann över Eagles tidigare under säsongen.
Redskins running back Alfred Moriris som kanske spelar sin sista säsong för Washington gjorde sin första touchdown för året redan tidigt i första men matchens lirare heter Jordan Reed: han tog emot nio gånger av nio för 120 yards och en tocuchown. Cousins hittade rätt 24 gånger av 31 för 300 yards och passade till en touchdown och gjorde en själv.

bowl1bowl2

bowl3bowl4

Fast man vet aldrig med Cousins. Sent i fjärde med bara en osäker ledning och när matchen ännu stod och vägde gjorde han ett av säsongens mest misslyckade passningsförsök. Han tvingades bort från the pocket och scrambled off åt höger innan han hamnade i tidsnöd och slängde i väg en lyra på vinst och förlust över halva planen rakt in i en hög av spelare. Bollen studsade ur händerna på Reed innan den hamnade hos running back Matt Jones för en first down. Bara det att Jones trodde att han hade blivit tacklad på vägen ner och därför slängde ifrån sig bollen så att den kom lös för vem som helst att fånga upp. Men Jones hade tur eller om det var Gud som var god: bollen studsade tillbaka till honom innan han hunnit fatta någort alls och någon av Bears försvarare hann ta hand om den för en turnover. Annars hade Jones fått skämmas all the way back to Wahsington och hela resten av säsongen. Härdsmälta i huvudet à la DeSean Jackson förra veckan.

bowl5bowl6

bowl7bowl8

Giants verkar ha det svåraste motståndet kvar. Efter Dolphins i morgon möter de hittills obesegrade Panthers hemma och Vikings 8–5 i Minneapolis och så Eagles. Nåja, Eagles har redan slutspelsklara Cardinals 11–2 kvar innan de möter Redskins och Cowboys. Redskins tar sig an Bills borta och avslutar mot Eagles och Cowboys. Det är i någon av de två sista omgångarna ursvaga NFC East avgörs.

I torsdags blev Cardinals klara för playoffs genom att besegra Vikings med 23–20 och Panthers står över slutspelets första omgång efter att ha pulvriserat Falcon med 38–0 och tre touchdown passes av Cam Newton i lagets kanske bästa match för säsongen.
Newton må vara ligans most valuable player efter 13 obesegrade matcher den här säsongen, men jag håller ändå Patriots Tom Brady som den bäste quarterbacken i NFL, kanske är han rent av den bäste någonsin. I går var hans favorite target tight end Rob Gronkowski tillbaka och Texans hade så klart ingenting att sätta emot. Brady passade 22 av 30 för 226 yards och två touchdowns. Patriots tog tillbaka ledningen i AFC och är klara för playoffs, förstås. Om någon hade trott något annat?

bowl9bowl10