this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Han som fuskar mest

Helle Klein presenteras av vilda Tilda i TV4:s Nyhetsmorgon söndag tidigare i dag som ‘prĂ€st och en av vĂ€rldens frĂ€msta opinionsbildare samt fotbollssupporter’.
PrĂ€st, vad Ă€r det med det? Är det inte förresten ett typiskt ‘kvinnoyrke’ numera? Eller dĂ€r homosexuella trivs?

Nej, jag sÀger inte att Helle Àr homosexuell, jag kan nÀstan bestÀmt sÀga att hon inte Àr det, och titta pÄ fotboll fÄr hon göra hur mycket som helst för mig.
Men ‘en av vĂ€rldens frĂ€msta opinionsbildare’: hur i helvete dĂ„? Hur mĂ„nga i London och NYC, i Tokyo och Buenos Aires, i Kapstaden och Moskva lĂ€ser Helles krönikor i Aftonbladet eller följer henne pĂ„ Twitter?
Hur mÄnga mÀnniskor i Ottawa och Kairo, Sidney och Rio de Janeiro har nÄgonsin hört talas om Helle Klein frÄn Sverige? Jag lovar att om jag frÄgar hundra personer i Töreboda kanske tio kan svara.

Helles absoluta favorit pÄ fotbollsplanen Àr Zlatan och om du hade vÀntat dig nÄgot annat har du inte fattat nÄgonting: den som inte bara tokÀlskar Zlatan Àr dödens.
Helle Ă€r ohyggligt imponerad av ‘killen frĂ„n RosengĂ„rd’ som kom frĂ„n ingenstans (nĂ„ja, han kom frĂ„n RosengĂ„rd i Malmö, i alla fall: vi kommer alla nĂ„gonstans ifrĂ„n) och blev “vĂ€rldens bĂ€sta fotbollsspelare”.
Bara det att Zlatan inte Àr vÀrldens bÀsta inom sin idrott och han kommer aldrig att bli det heller.

Att se en fotbollsmatch Àr som en religiös upplevelse, sÀger Helle ocksÄ. Jag kan inte bedöma den saken, eftersom jag aldrig har haft en religiös upplevelse. Men jag vet en del om fotboll.

Och Zlatan Àr inte Gud. Jag har aldrig sett en fotbollsspelare som sparkar boll fulare och mer ojust Àn han. Skulle vara tidigare justitieministern Thomas Bodström nÀr han spelade halvtaskig back i AIK i slutet pÄ 80-talet i sÄ fall.

Det har rent av hĂ€nt att ‘killen frĂ„n RosengĂ„rd’ har spöat upp en lagkamrat under pĂ„gĂ„ende match för att han mĂ„ste ta tvĂ„ steg extra för att ta emot en passning. SĂ„ grym var inte ens Tompa!