this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Gravallvarligt

Om du vill slĂ€nga in en reklamsnutt i FOX Broadcasting Company nĂ€r kanalen sĂ€nder Super Bowlfinalen mellan Green Bay Packers frĂ„n Wisconsin och Pittsburgh Steelers frĂ„n Pennsylvania natten mellan söndag och mĂ„ndag fĂ„r du öppna plĂ€nboken pĂ„ vid gavel. Det kostar nĂ€mligen 650 000 kronor – per sekund.
Anheuser-Busch, som bland annat tillverkar ölet Budweiser, och Pepsi Cola och Walt Disney Àr de som annonserar mest nÀr det Àr dags för amerikansk fotbollsfinal. De tycker att det Àr vÀrt alla pengarna: förra Äret tittade 106,5 miljoner amerikaner pÄ Super Bowl och i Är vÀntas 116 miljoner se evenemanget.

Det du, Janne VD pÄ TV4. DÀr sitter du allt pÄ efterkÀlken. Super Bowl och Pepsi Àr nÄgot annat Àn nÀr Görel Crona gör vÀrldens mest usla tevereklam för begravningsbyrÄn Fonus.
Har du sett den? Inte? Tur för dig. Den Àr sÄ överlÀgset outhÀrdlig att jag numera funderar pÄ att strunta i att dö alldeles. FÄr bestÀmt sluta handla i Konsum ocksÄ.
Det Àr nÄgonting med ljudet. NÄgot förfÀrligt jÀvla eko pÄ skÄdisens röst i det dÀr likbleka rummet som kan skrÀmma slag pÄ en best. Och sÄ hennes utseende: ser ut som om hon vore död sjÀlv redan.
Allvarligare Àn sÄ kan absolut ingenting bli. Dödsallvarligt, rent av?

Och sÄ har de knuffat in en ny meteorolog i fyrans Nyhetsmorgon. Herregud, rena katastrofen: hon har ett allvarligt talfel och ingen hör vad mÀnniskan sÀger. DÄ Àr till och med hon bÀttre som snackar lÄgtryck och högtryck pÄ en norska som inte finns utan hon har hittat pÄ sjÀlv.

ApropÄ vÀdret: skogsmurmeldjuret som kan spÄ vÀder i USA, och som jag berÀttade om hÀromdagen, heter Punxsutawney Phil och bor i Punxsutawney, Pennslvania, har jag fÄtt veta. Hela landet Àr visserligen översnöat frÄn Arizona till Maine, men Punxsutawney Phil har redan kommit ut ur sitt ide och dÄ vet alla att vÄren kommer snart.
Jag hÄller pÄ Punxsutawney Phil all the way. Men han skulle nog inte platsa som meteorolog i fyrans Nyhetsmorgon: ingen av programledarna skulle kunna uttala hans namn varje gÄng de ska tacka för det fina vÀdret.

Med nÀsa för vÀder