this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Gärna med snörning också

Antialkoholagitatorn Benny Haag sa i går i TV4:s Nyhetsmorgon att man inte behöver ta en whisky varje gång man tittar på fotboll i teve. Eller sa han: varje gång de gör mål? Jag tror att Benny menade: för det gör inte han längre.
Jag dricker inte heller whisky när de sparkar boll i rutan. Jag tittar aldrig på fotboll i teve. Det gjorde jag mycket förr. Men jag drack inte whisky då heller: det var innan jag visste vad alkohol var. Sedan la jag av. Både att titta och att spela själv. Det fanns annat att göra än att kuta efter en kula av läder och att glo på andra som inte hade förstått det.
Förresten är fotbollarna inte av läder längre utan av termoplastisk polyuretan och etenvinylacetat och isotropisk polyester. Samt bläck, för att bollen ska studsa färgglatt på den gröna mattan.
Jag gillar inte det där något vidare: jag tycker att en fotboll ska vara av läder. På den tiden jag höll på nickade man inte gärna när det regnade, för då fick man tio kilo blöt boll i skallen. Det hände att man såg stjärnor och planeter hela dagen efter en sådan kollission.
Men ändå: fotbollar ska vara av läder. Gärna med snörning också. Då blir det avtryck i pannan och gör det ännu mer ont när man nickar.