this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Flea flicker touchdown

Efter 266 matcher, 34 008 offensive snaps och 1 361 touchdowns återstår en enda match och finns bara New England Patriots från AFC och Atlanta Falcons från NFC kvar som ska mötas i en shootout om Super Bowl i Houston TX söndagen den 5 februari.
Jag hade det på känn: Falcons körde över Packers med 44–21 i lagets sista match i Georgia Dome: från och med nästa år spelar Falcons sina hemmamatcher i nybyggda Mercedes-Benz Stadium. Patriots avfärdade också reltivt enkelt Steelers med 36–17 hemma på Gillette Stadium i Foxboro MA.

När Patriots Touchdown Tom Brady springer ut på NRG Stadium om två veckor för att spela Super Bowl gör han det för sjunde gången på sexton år. Om han vinner har han fem Super Bowl-titlar och det är det ingen annan quarterback i NFL:s historia som har. Steelers Terry Bradshaw och 49ers och Joe Montana i 49ers har fyra.
Patriots har spelat nio Super Bowls och om de vinner på söndag hamnar de lika med Dallas Cowboys och San Franciscos 49ers som har fem var. Bara Pittsburgh Steelers är värre med sex Super Bowls.
Falcons spelar sin andra Super Bowl i klubbens 51-åriga historia. Förra gången var 1999, då John Elways Denver Broncos 34–19 blev för svåra. Det här är Matty Ice Ryans nionde säsong i Falcons och hans första Super Bowl.

Ryan hade en lysande dag i Georgia Dome med 27 av 38 för 392 yards och fyra touchdowns, varav han sprang in en själv. Brady slutade på 31 av 47 för 314 yards och tre touchdowns. I Atlanta tog wide receiver Julio Jones emot nio gånger för 180 yards och två touchdowns. Det gjorde märkligt nog Chris Hogan i Foxboro också, medan running back LaGarrette Blount sprang med bollen 16 gånger för 47 yards och en touchdown.

Patriots har tillsammans med Steelers och Packers varit favoriter till att vinna Super Bowl hela säsongen. När alltihop började i september förra året var det fler som trodde att Cleveland Browns skulle vinna Super Bowl än Atlanta Falcons och bara Tennessee Titans hade sämre odds än Falcons. Titans hamnade tvåa i AFC South och Browns var överlägset sämst i hela NFL.
Patriots ligger fortfarande tre poäng före Falcons i vadslagningen, men hela tiden nederlagstippade Falcons med ligans gitigaste offense har tagit sig hela vägen till final. De har ingenting att förlora i Houston och spelare som Matt Ryan och Julio Jones i nuvarande form kan ställa alla experters tips på huvudet en allra sista gång under säsongen 2016/2017.

Jag har haft rätt i alla mina förutsägelser om NFL hela säsongen. Inte många torde säga emot om jag kallar Tom Brady ligans bäste quarterback nånsin. Brady är bara 39 och har framtiden för sig: han får många fler chanser till en Super Bowl. Det kunde vara kul med lite omväxling och få se Matt Ryan höja idrottsvärldens kanske mest eftertraktade pokal första söndagen i februari. Jag satsar på det.

En flea flicker är en livsfarlig fint som ofta misslyckas och därför nästan aldrig används. Den går i korthet ut på att det spelförande laget lurar motståndarna genom att quarterbacken QB lämnar över bollen till en running back (HB för halfback i diagrammet) som låtsas sätta i gång ett springspel men stannar upp och vänder om bakom the line of scrimmage och lämnar tillbaka bollen och så skickar quarterbacken som har tagit några steg bakåt i banan i väg en passning tvärs över hela planen till endera av två möjliga mottagare Wr som befinner sig långt bakom ett bortfintat och överspelat försvar. Mycket elegant när det fungerar. Så här kan det se ut, om du undrar.