this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Finns det någon som kan säga vem jag är?

Fotboll handlar nästan uteslutande om känslor, säger Majistern i den nyss omvändes bombastiska upprop mot att dricka alkohol på fotbollsmatcher.
Och jag som trodde att fotboll handlade mest om bollen och om att göra fler mål än motståndarna. Det gjorde det på den tiden då jag sparkade själv.

Det säger sig självt att man inte ska vara berusad när man ser på fotboll. Ingen dricker sig full innan han ska gå på teatern, men på fotbollsläktaren går det bra att dricka öl och i VIP-logerna delas den finaste spriten ut gratis till dem som räknas till de viktigaste bland åskådarna.

Det är ingen skam i Sverige att vara packad bortom all kontroll, säger Majistern också. Men det är ingen stor förtjänst heller och Italien är den enda plats på jorden där ingen någonsin är berusad.
Den som dricker när det är match degraderar sig själv just när hans favoritlag behöver honom som allra mest, predikar Majistern på. Men det är inte han på läktaren som sparkar boll och den spelare som visar ut sig själv tre minuter före slutsignalen genom att okontrollerat skälla ut linjemannen hade nog behövts mer på planen i de tre följande matcherna i kampen om seriesegern än utanför.
Det är också ett slags ‘degradering’ och kanske även förnedring. Fan vet om det inte är en ‘skam’ också: jättebussigt mot de andra spelarna i laget, typ.

Om du är dansk rusar du in på planen också och skämmer ut dig själv och ditt landslag för all framtid. På vilket sätt är det danska landslaget ansvarigt för vad en idiot på läktaren ställer till? Och… för all framtid: skäms det röda och vita laget ännu över vad som inträffade på Parken i Köpenhamn under EM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige i juni för fyra år sedan då en supporter med tolv stora starka skvalpande i magen rusade in på planen för att spöa upp domaren när denne hade dömt en straff för Sverige vid ställningen 3–3 och med bara minuter kvar att spela? Det är det nog bara Majistern som tror.

Pucko med 1,2 miljoner skäl att skämmas

Förresten har det hänt förut och händer ännu att inte bara danskar springer in på planen för att snacka med domaren när de tycker att han har blåst åt fel håll eller inte blåst alls fast han borde.
I februari 2007 dog en polisman av en hemmagjord bomb under kravaller mellan Catanias och Palermos fans och senare samma år fick matchen Atalanta–Milan avbrytas efter bara tio minuter sedan stenkastningskrig utbrutit mellan de båda lagens supportrar och blev en lazioanhängare skjuten i huvudet av en polis när dessa drabbade samman med Juventus fans på en vägkrog utanför Florens – och de skulle inte ens se samma match.

Majistern vågar inte gå på derby i Stockholm för att en packad supporter lätt kunde ta miste på Majisterns romahalsduk och tro att denne hejade på… Djurgården. Men lämna halsduken hemma då, för fan.
Och så sent som förra året blev det upplopp i Norrköping mellan hemmafavoriterna IFK:s och gästande Hammarbys supportrar.
Om IFK hade mött IK Sleipner ändå eller Borensberg. Men Bajen!

Dags för match i Genua

Jag är ingen moralist, förklarar den person också som aldrig gör annat än moraliserar men bara över alla andra och aldrig sig själv.
Våga bli på riktigt du också. Bli den du är. – Men om man inte vet vem man är? Alla människor vet inte det. Gör du?