this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Farsoten galloperar

En sjavig begravningsentreprenör i en liten stad i det inre av VÀstra Götaland har har hÀngt för lÀnge med den absoluta kultureliten frÄn kvarteren kring Hornstull pÄ Söder i Stockholm: den dÀr som förvÀxlar sig sjÀlv med Gud och den heliga Bollen.

I sin senaste krönika i Livets ords tidning VĂ€rlden idag ‘mĂ„r mĂ„nga mĂ€nniskor sjĂ€lsligt dĂ„ligt’ och sĂ€ger entreprenören att ‘kyrkan i mĂ„ngas ögon dribblar med den kristna trons teologi’.
Nu Ă€r det dags att samla hela laget till en blixtrande offensiv spela brallorna av hela motstĂ„ndarnas darriga försvar. Entreprenören kallar det att samlas vid pumpen, men det tycker jag Ă€r konstgt för dĂ€r gör man inga mĂ„l – inte ens i Tunaberg och Buskhyttan utom den gĂ„ngen Buskhyttans SK i början av 50-talet fick sina femton minuter och blev rikskĂ€ndisar nĂ€r laget satte svenskt rekord i antalet gjorda mĂ„l pĂ„ tvĂ„ matcher mot samma lag: 31−0 och 30−0 mot ett lag frĂ„n Husby i mellersta Södermanland. Tillsammans 61−0 pĂ„ tvĂ„ matcher.
I dag spelar Buskhyttan i divison 6 herrar Södermanland södra dÀr laget för nÀrvarande ligger nÀst sist med bara tre vunna och 63 inslÀppta mÄl pÄ 18 matcher. I vilken lingonliga och blÄbÀrsserie Husby harvar vet jag inte.

De mellanmjölkstroendes jolmiga försvar har lĂ€ckt mer Ă€n det svenska fotbollslandslagets egen backlinje under första halvlek mot Österrike i fredags. Nu gĂ€ller det att komma ut till andra halvlek och vĂ€nda matchen: den som darrar pĂ„ matchtröjans manschett fĂ„r gĂ„ hem.
De som inte tror pÄ samma Gud som entreprenören och den vansinnige Majistern kan lÀgga sig ner och dö!

Hittills har det varit mest buskis och billig bondkomik. Men nu börjar den stridslystne entreprenören bli obehaglig: han har fÄtt fnatt alldeles.
De som tror pÄ riktigt och tror att allt som stÄr i Bibeln Àr sant tvivlar inte pÄ att det Àr Bollen som ska in i mÄlet för att vinna matchen. Allt annat vore att begÄ ett sjÀlvmord, sÀger entreprenören trosvisst.

HĂ€r ska du höra: “Församlingen har blivit given ett redskap, nĂ€mligen Guds Ord, som Ă€r Guds allmĂ€nna och sĂ€rskilda uppenbarelse.”
Detta redskap och denna allmÀnna och sÀrskilda [sic] uppenbarelse Àr den heliga Bollen och lÀnge leve Lasse LagerbÀck och hans trötta trÀningsoverall!

totti