this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Dirty ol’ word

President Obama har huvudstupa och lite ovĂ€ntat kastat sig in i ‘debatten’ om huruvida NFL-laget Washington Redskins fĂ„r heta sĂ„ eller inte.
Det Ă€r the Oneida Indian Nation of New York som Ă€r pĂ„ krigsstigen och tycker att ‘redskins’ Ă€r ett ord som uttrycker rasism och kolonialism. Jag Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ att det Ă€r sĂ„ enkelt. Eller svĂ„rt?

Redskins har hetat sĂ„ i Ă„ttio Ă„r sedan laget böt namn frĂ„n Boston Braves som förresten betyder ‘indiankrigare’ och flera sprĂ„kforskare menar i dag att uttrycket hade en positiv betydelse nĂ€r det först började anvĂ€ndas av vita kolonialister pĂ„ 1700- och 1800-talen. Det kan mycket vĂ€l vara sĂ„, och jag har aldrig uppfattat namnet Redskin pĂ„ det klassiska amerikanska fotbollslaget annorlunda.

griffin

Kanske tÀnker jag ocksÄ att Obama borde ha mer akut angelÀgna problem som att rÀdda sin havererade health care plan och andra ekonomiska bekymmer Àn att Àgna sin omedelbara uppmÀrksamhet Ät vad ett fotbollslag bör heta eller inte heta.

Obama tycker inte att Redskins ska fÄ heta sÄ och man kan frÄga sig om detta faktiskt Àr en frÄga för landets president och vÀrldens mÀktigaste man. Jag tycker att det Àr fegt: Redskins Àr i underlÀge redan frÄn start.

Jag förstÄr att det inte Àr politiskt korrekt att tycka sÄ. Men om jag har tur kanske inte sÄ mÄnga lÀser den hÀr bloggen i USA.
Bara inte nÄn uppmÀrksammar Obama pÄ att det finns ett ishockeylag i VÀstsverige som heter
 DÄ blir det ingen sjukvÄrdsreform i USA och ingenting annat heller.

frölunda

NÀr jag var liten ville jag allra helst bli indian nÀr jag blev stor. Jag tyckte att nÄt finare inte fanns.

Det rÄder brittsommar i en stor del av Sverige just nu, vilket betyder att en kylig period i början av oktober följs av en period med varmare temperatur med uppÄt 20 grader nÄn gÄng under dan.
En sĂ„dan period med varmt, soligt och sommarliknande vĂ€der under hösten kallas Ă€ven ‘indiansommar’. Men tala inte om det för president Obama: dĂ„ kanske man inte fĂ„r anvĂ€nda ett sĂ„nt uttyck heller.

fedex1fedex

See also Comments on blog Hommage Ă  Farbror Melker.