this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Exit Arne och Fram för fler tjejer

För nÄgra veckor sedan avtackades Arne Hegerfors under buller och bÄng och stort stÄhej efter sin mÄngÄriga och dÄ sista amatörmÀssiga insats i televisonens sportstudio.

ÄndĂ„ sitter pladderhatten Arne dĂ€r igen i SVT:s EM-studio som Ă€r en nerslĂ€ckt biograf pĂ„ Södermalm i Stockholm dĂ€r fansen hinkar gratis bĂ€rs och vrĂ„lar viftar med olika lĂ€nders flaggor pĂ„ kommando.
Anders Propp programleder och en bufflig ‘expert’ har missuppfattat sin roll sĂ„, att han inte bara mĂ„ste ryta fram sina kommentarer utan dessutom upprepa dem tre gĂ„nger efter varandra.

Arne ska “dela med sig av sina minnen om de olika lagen” och man kunde tro att det Ă€r Majistern som har varit framme och skrivit bruksanvisningen.

Det har aldrig svÀngt om Arne i rutan och nu pÄminner han mer Àn nÄgonsin förut om en halvfull sÀck potatis dÀr han har rasat ihop lÄngt inne i en fÄtölj.

ÖverlĂ€gset bĂ€st i SVT:s satsning pĂ„ UEFA Euro 2012 Ă€r Johanna FrĂ€ndĂ©n som jag tror skriver om fotboll i Aftonbladet annars.

GÄ hem, Arne! Och stanna hemma! Det kan Propp och experten ocksÄ göra.
Johanna kan köra sjÀlv: det skulle bli bÄde billigare och bÀttre.

I TV4 Àr det inte bÀttre utan snarare vÀrre. Buspojkarna Patrick Ekwall och Olof Lundh hÀnger pÄ en pub i Kiev och surrrar lite skönt med fulla svenska fotbollsfans och sÀnder lite och sÀnker vÀl en och annan bertil sjÀlva ocksÄ.

Programmet heter Club Babian och dÄ behöver du ingen bruksanvisning för att fatta vad det handlar om.
SVT riskerar att kantra med Arne. Babianklubben borde ha hamnat i redaktionschefens papperskorg redan pÄ idéstadiet: programmet kapsejsade innan det hade börjat.