this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Biggest Super Bowl comeback

New England Patriots gjorde det igen och Tom Brady vann sin femte Super Bowl när de besegrade Atlanat Falcons 34–28 på övertid på NRG Stadium i Houston TX. Ingen annan quarterback i NFL har vunnit fler Super Bowls än Brady och ingen Super Bowlmatch har gått till övertid förut.

Man kan säga att slutesultatet blev det väntade: Patriots var storvavoriter innan matchen började men själva matchen utvecklades helt annorlunda än de flesta hade förutspått. Falcons ledde med osannolika 25 poäng två minuter och sex sekunder innan fjärde och sista quartern skulle börja. Då nådde running back James White en passning från gissa vem och hyfsade den förmodade förlusten till lite mer anständiga 9–28.

Trodde alla. Utom Brady och wide receiver Julian Edelman. Sen startade Tom Brady Show med två touchdown passes till White och receiver Danny Amendola och gjorde Patriots 19 raka poäng av bara farten och tvingade matchen till förlängning med 28–28 på två two-point conversions varav den sista med mindre än en minut kvar av ordinarie tid innan White kunde trilla in med bollen i end zone på övertid till vinst för Patriots 34–28. Tom Brady är ett geni och regisserade alldeles på egen hand hela föreställningen.
Det var en fullständigt makalös avslutning på en match som började som ett sömnpiller utan en enda poäng för någondera laget i första quartern, då Falcons försvar stressade Brady och hans mottagare till enkla misstag innan de tappade alltihop och kollapsade totalt i fjärde.

Jag hoppades innan och mot bättre vetande på Matt Ryan och Falcons, men Brady bevisade i natt att han är den bäste quarterbacken nånsin i NFL. Terry Bradshaw i Pittsburgh Steelers och Joe Cool Montana i San Francisco 49ers har vunnit fyra Super Bowls och kommer aldrig att viinna några fler. Brady fyller 40 lagom till att nästa säsong börjar och säger själv att han kan spela i fem år till. Då hinner han alldeles säkert vinna minst en Super Bowl till.

Mot Falcons fullföljde Brady 43 av 62 passningar för 466 yards och två touchdowns och utsågs rättvist till finalens MVP Most Valuable Player. För fjärde gången. 466 passing yards i en Super Bowl är självklart också rekord. Under hela sin karriär har Brady passat för mer 61 500 yards och 458 touchdowns. Hittills.