this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bad losers eller The day of the bortförklaringar

“Vi gör en grym match, en fantastisk match”, sĂ€ger Zlatan efter Sveriges förlust med 3–2 mot England i EM i fotboll i Kiev.
Jag förstÄr. Eller ocksÄ inte. Varför vann ni inte, i sÄ fall? Eller spelade England Ànnu grymmare och gjorde de en Ànnu mer fantastisk match?

“Jag tycker att vi ska vara stolta efter Sveriges match. Vi var bĂ€ttre Ă€n dem [England].” SjĂ€lvklart. Det Ă€r ju bara att se pĂ„ resultatet.

“Man tĂ€nker tillbaka pĂ„ vad vi kunde ha gjort, men det Ă€r ett för tidigt skede för det.” För sent, snarare.

Förbundskapten Erik hÄller med: Jag Àr stolt över grabbarna.

“Det var det klart bĂ€ttre laget som fick stryk”, sufflerar Sebastian Larsson för den som inte har fattat.

Och nĂ€r Danny Welbeck gör 3–2 till England med en klackspark Ă€r det bara tur. “Han gör aldrig om det igen”, sĂ€ger Kim KĂ€llström.

NÀr Radiosporten frÄgar förbundskapten Erik direkt efter matchen svarar denne uppkÀftigt: En jÀvla dum frÄga.
En jÀvla dum förbundskapten. Skulle jag sÀga.

Efter första matchen mot Ukraina och förlust med 2–1 som borde ha varit större lĂ€t det likadant.

“Inget av Sjevtjenkos tvĂ„ mĂ„l var nĂ„got ‘riktigt’ mĂ„l och borde dĂ€rför inte ha gĂ„tt in.”
– UrsĂ€kta, nu förstĂ„r jag inte.
“Det var ju tvĂ„ skitmĂ„l, för fan. Mellberg borde ha varit först pĂ„ bollen och rensat undan vid 1–1 och att lĂ„ta Sjevtjenko promenera omkring alldeles solo i det svenska straffomrĂ„det vid en hörna… Nej, det borde aldrig ha blivit mĂ„l dĂ€r heller.”
– Men nu var det Sjevtjenko som kom först till bollen och det Ă€r mycket det som fotboll gĂ„r ut pĂ„…
“Ja men vad fan! Det ska ju bara inte fĂ„ hĂ€nda! Inte mot Sverige i alla fall. Och den dĂ€r Sjevtjenko… han Ă€r ju för fan pensionĂ€r. Förresten sa de innan att han inte skulle vara med, och dĂ„ mĂ„ste man ju förstĂ„ att svenska laget trodde att han inte var det.”
– Men du kan vĂ€l inte klaga pĂ„ mĂ„len utom att det inte var Zlatan som gjorde dem. Rena delikatesserna. Vid det första mĂ„let kom Sjevtjenko flygande genom luften som en projektil och mejade Mellberg som med en lie innan han satte dit skallen. PANG och 1–1.
Och sĂ„ den geniala bortfintningen av Zlatan och Granqvist och resten av det svenska laget vid hörnan före 2–1. En kĂ€nslig touch med pannan och bollen i mĂ„l genom en smal springa mellan frĂ€mre stolpen och en nybörjare som jag tror heter Lustig. Jösses, sĂ„nt ser man inte varje dag.
“Typiska turmĂ„l bara! Om Slaktarn hade kommit först vid kvitteringen och Zlatan och Lustig hade hĂ€ngt med vid andra mĂ„let… Om de spelade om matchen i dag skulle Sverige vinna med 10–0. Minst.”
– Förutsatt att Sjevtjenko inte Ă€r med, menar du?
“HĂ„ll kĂ€ften!”

NĂ€r ska Sverige och svenska sportjournalister och fotbollsfans inse att Sverige spelar i den europeiska fotbollens andradivision och att Zlatan Zlatan Zlatan inte Ă€r bĂ€ttre Ă€n nĂ€r Sjevtjenko gjorde 2–1 och inte ens en av Europas 30 bĂ€sta fotbollsspelare?
Kommer alla svenska sportjournalister att behöva krishantering nu? För att inte tala om den berusade svansen!
MÄste Majistern gÄ i parterapi och pÄ piller resten av livet? Vad som hÀnder om Italien ocksÄ fÄr Äka hem efter gruppspelet vÄgar ingen mÀnniska tÀnka pÄ.

Svenskarnas ynkliga undanflykter efter de bÄda förlustmatcherna i Kiev Àr inte bara osportsliga utan direkt förolÀmpande mot motstÄndarna England och Ukraina.

PS. Majisterns snillrika analys av Sveriges match mot England och vilka som borde ha spelat och varför det gick som det gick och vad svenskarna skulle ha gjort i stÀllet &c &c &c har inte synts till Ànnu.
Majistern fyllde Är i gÄr och har kanske inte haft tid att kolla vad alla andra tycker. Men det tvÀrsÀkra utlÄtandet kommer, var sÄ sÀker. DS.