this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

A neverending story

Den supporter som misshandlades till döds före fotbollsmatch i Helsingborg mellan Djurgården och hemmalaget i går var en 43-årig fyrabarnsfar. Majistern försöker i varje sammanhang framstå som en mycket gammal man och världsvis patriark med profetiska ärenden. Han fyller 42 i sommar. Tjenare!

birro1

1985 miste 39 människor livet på Heyselstadion i Bryssel när brittiska och italienska fotbollsfans drabbade samman vid en match mellan Juventus och Livverpool. När Liverpool mötte Nottingham Forest på Hillsborough Stadium i Sheffield i FA-cupens semifinal 1989 miste 96 liverpoolfans livet och 766 blev skadade vid det tumult som uppstod på läktarna.

1982 omkom 340 personer vid läktarbråk under en match mellan Spartak Moskva och holländska Haarlem och 2001 knivhöggs sju liverpollsupportrar allvarligt av ivriga anhängare till AS Roma vid en UEFA-match i Rom.

Det finns inget farligare land än Sverige en fimp i en rännsten och en pissfläck på toalettsitsen att gå på fotboll i, hojtar en upphetsad Majister. Bäst att lägga det långa benet före på ryggen för härliga Italien där sådana hemska saker aldrig inträffar.
Utom när en polisman på Sicilien hamnade i kläm och miste livet när det blev bråk vid en match mellan Catania och Palermo år 2002.

birro2

Rött kort: vid en amatörfotbollsmatch i Brasilien förra året blev domaren halshuggen av en argsint supporter efter att knivhuggit den utvisade spelaren till döds.
I Egypten kan de minsann också. Där dog 74 åskådare och skadades tusentals för två år sedan när en fotbollsmatch i Port Said urartade då supportrar stormade planen och i Lima dog 318 personer i samband med en OS-kvalmatch 1964 mellan Peru och Argentina sedan våldsamheter brutit ut efter ett bortdömt mål.

För tolv år sedan misshandlades en göteborgssupporter till döds i Högalidsparken i Stockholm vid ett huliganbråk inför en match mellan AIK och IFK Göteborg och så en gång till i Helsingborg i går. Det är de två dödsfall som har inträffat i Sverige i samband med fotbollsmatcher. Det är tragiskt och redan minst tre för många.

Människor mördas och blir misshandlade varje dag i Sverige: det är ett samhällsproblem mer än ett idrottsligt. Men när våldet ihop med fotbollsmatcher inträffar allt oftare är det inte svårt att inse sammanhanget: ett sådant beteende ingår i svensk supporterkultur och har gjort det i rätt många år.
Det otäcka är att alla har vetat om det men ingen har gjort något. Politiker och polis och fotbollsklubbar med flera inblandade står handfallna och tittar på och Majistern är den som glor mest förtjust: han kvittrar stolt att han har hyllat supportrarna och deras uppträdande i snart tio år nu.
Majistern kallar sig ‘en av [supportrarnas] få offentliga försvarare’ när han i själva verket hela tiden fegt och flottigt flåsande fjäskar för huliganismen och dess inneboende mördarmentalitet.
Det är möjligt ja till och med trolligt att de idioter som slåss på fotbollsmatcher skulle göra det även om bollen inte fanns. Men genom sina sina populistsika och insmickrande skriverier ger Majistern och andra av hans sort om några sådana finns huliganerna en känsla av legitimitet som ingen annan myndighet eller människa skulle ge dem. En falskare människa och större skitstövel än Majistern finns knappast.

birro3

Det är uppenbart att det är fotbollens fel att en människa dog i Helsingborg i går. Jag menar att även den hycklande hyenan Majistern är medskyldig genom sitt ideliga glorifierande av supportrarnas primitiva våldsideologi. Det saknar varje betydelse att han klädsamt tar avstånd från alla former av våld. Men det är bara simpelt påsmetad kosmetika: det gör han för att han måste. Majistern är en djupt troende säger han i alla fall själv frikyrklig katolik och även annars kunde det hända att han blev åtalad för stämpling till våldsamt uplopp.
Det säger sig självt att också Bladet och hela TV4-Gruppen har ett ansvar för det hemska som hände i Helsingborg i går genom att ständigt och okritiskt publicera Majisterns infantila hyllande av fotbollens genomruttna supporterkultur.

Majistern citerar även gärna vällustigt den tidigare liverpooltränaren Bill Shanklys larviga uttalande: Some people believe football is a matter of life and death. I can assure you it is much, much more important than that.
Jag snyter mig i slipsen och spyr på mina skor när jag hör det där skitsnacket.

Majistern har fått för sig att man kan uttrycka vilka dumheter som helst. Han tror att Jesus besökte Rom för att peka ut platsen där Hans kyrka skulle ligga och har missförstått Skriftens ord så, att man inte ska vända andra kinden till men väl kappan efter vinden. Därför blir det som det blir när Majistern uttalar sig om något: vilken groda som helst kan hoppa ut från den ena gången till den andra. Eller har Majistern bara otur varje gång han öppnar munnen och ständigt knappar fel på tangenterna?
Man kunde säga att Majistern är ett slags superhuligan som uppviglar de andra huliganerna till bråk: själva kärnan till läktarkravaller som själv är osynlig för andra åskådare.

birro5

Kunde det hjälpa om man förbjöd fotboll och Majistern med? Troligen inte. Men om man skickade i väg hela det jävla gäget med järnrör och baseballträn och glasflaskor till någon krigsskådeplats i världen där de fick lära sig hur det är när det är att slåss? På riktigt.

Majistern begriper det inte. Men om man kvittrar så mycket efterbliven rappakalja som han får man räkna med att några finns som säger ifrån. Bara inte i Majisterns enkelspåriga och dumdryga värld där endast han har rätt att uttrycka en uppfattning och alla som inte håller med genast beskylls för att vara vidriga och ondsinta mobbare som hatar och kränker Majistern.
Som bestraffning avslutar Majistern därför sitt kvitterkonto med omedelbar verkan. För 1 794:e gången på bara de senaste tre åren. Fast nu är det fanimej på riktigt å hör sen, era jävlar!

birro4

Börjar likna Owe Thörnqvist: det tar aldrig slut. The Boogie Man har haft tre avskedskonserter i Uppsala varje år i femton år nu! Rock on, Albin och Pia och Anders och Brita!

boogieman