this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vulkanvarning: utbrott på gång

Den 28 juli 2007 klockan 13:28 skrev författaren i sin blogg: Jag kommer alltid, alltid, alltid stå på andra sidan. Bortsett från att meningsbyggnaden lutar betänkligt visade det sig strax vilken ‘sida’ som avsågs.
Sedan den där sommardagen för tre år sedan har författaren stått på många sidor, och dessvärre alltid på dem som representerar makten och kapitalet: det vill säga där det finns mest att tjäna för egen del. Ingen syns därför mer tillsammans med ‘etablissemanget’ (författaren kallar i dag sitt umgänge så) än han. Allra mest tycker författaren om att visa upp sig i teve: i varje tungviktarprogram som finns från Let’s dance och På spåret till lite lättare underhållning som partiledarutfrågningar.
Det är bara när han tycker att han inte uppmärksammas efter förtjänst (och förtjänsten är alltid himlastormande i författarens eget simpla förstånd) som han sparkar och trilskas lite. När hans senaste bok inte omedelbart höjdes till skyarna ens i hemstadens egen tidning sa författaren genast under lite lätt larvigt lokalt buller upp bekantskapen med bladet. Händelsen orsakde inga rubrikstormar i landets stora tidningar och teve brydde sig inte särskilt heller utom den kanal där författaren syns mest varje dag.
Och i Dagens Nyheter sågades hans pågående turné med lite avdankad depprock och högläsning ur en torftig bok rejält. Till Södra Teatern i Stockholm kom 40 personer och tittade en kväll. Då förstår man.
Författaren kommer att kalla recensionen ett illasinnat påhopp av en efterbliven kritiker och säga att det är bara för att han inte är från Stockholm, &c. Men där bor inte Kerstin Ekman och Torgny Lindgren och Sigrid Combüchen heller. Och de får alltid översvallande recensioner. Om Combüchens senaste ska vi bara inte tala.
Fastän det har gått en vecka sedan dess har författaren egendomligt nog ännu inte fått något utbrott över recensionen i DN, men räkna med solförmörkande askregn och en ström av kokande lava från stranden av en annan ström vilken dag som helst.
Detta måste inträffa: annars har naturlagarna upphävts och livet mist sin mening.