this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vilse i Växjö

Den världsberömde och flerfaldigt prisbelönte fotbollsbloggaren Birger Marulk skriver krönika inför derbyt Inter–Milan i italienska Serie A senare i dag. Talar Birger sanning i sin krönika? Eller hittar han bara på? Jag vet vad jag tror. Vad tror du själv?

Men om tanterna från Ludvika eller Borlänge glor på bollen i TV4Sport varje gång det är match: borde de inte känna igen Uppsnacket redan på perrongen då? Och ännu mer ombord, när Uppsnacket sitter en halv meter bakom dem? Knappt en halv meter.
Om damerna talar dalmål kommer de nog från Dalarna också. Det är inte ens en gissning: jag påstår att det är så. Och reser de med tåget norrut från Växjö är det troligare att de är på väg hem än bort. Det borde till och med Birger begripa.
Frågan är i stället: fanns det några kortklippta damer med glasögon på perrongen i Växjö? Reste de i samma förstaklasskupé som Birger? Det kanske de gjorde. Men snackade de initierat om italiensk fotboll hela vägen hem? Varför nämnde de inte Zlatan? Skulle tanterna korka upp en italienare framför teven hemma i Sme’backen lagom till uppsnacket sedan?
Sorry, Birger. Men ingen människa tror ett ord av vad du säger mer. Ditt förtroendekapital tog slut för sista gången någonstans mellan Alvesta och Nässjö.

Fotbollstokiga tanter saknas på Växjö C