this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

View from a dunghill

Birger Marulk har blivit utsedd till Årets Pappa av tidningen Mama. Där Birger gärna medverkar med jämna mellanrum.
Bara det att Birger the most family man in the world aldrig är hemma. Birger är alltid någon annanstans: Birger syns i varenda teveruta som finns. Birger turnerar på den svenska landsorten med en nersupen före detta rockpajas som ingen utom han själv minns namnet på längre. När Birger inte glider runt i solbrilor och svart kostym i mycket mer glassiga metropoler än Gävle och Karlstad och Växjö: Rom och Milano och Neapel, där han sörplar latte och dricker pellegrino och kollar den heliga Bollen.
Morsan sitter hemma i en gråtrist svensk småstad och passar ungarna och katten. När det kniper ringer Birger efter mamma. Tjenare. Pappa?
Och i g√•r kv√§ll var det stor gala p√• Chinatetatern i Stockholm med modevisning &c. f√∂r alla hippa menscher som g√§rna minglar och vinglar med vinglas: √Örets Mama 2010. √Ąr Birger det ocks√•: Mom of the Year? Eller har Birger lobbat in kattvakten?
Och i kväll är årets Pappa Päron på gala igen, det tar aldrig slut. Det är klackarna i taket i Malmö Arena till HKH Bollens ära. Där sitter sång- och dansmannen Birger som gjuten bland snittar och canapéer, Tomas Brolin och Lage Läderlappen Lagrell. Landshövding på lyset?

Mingel på Mamagala

Jag var aldrig hemma heller. I fyrtio år eller så. Men jag fick inga priser för det. Inte ett enda. Jag fick mest på nöten i stället. Och då har jag ändå varit hemifrån mycket mer än Birger. Livet är orättvist.
Birger är lika stolt som puckot tuppen på toppen av tippen: Jag kunde inte ha fått en bättre present. Tack Mama igen för det stora och fina förtroendet.
Med den bakv√§nda ordf√∂ljden. Och… f√∂rtroende? Morsning. Nattm√∂ssa.