this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Varje svar emottages, &c

“Det kommer gå snabbare än för en hormonstinn tonåring.” Gå snabbare? Jag måste förstå att Majistern är en framstående expert också i ett sådant angeläget ärende.
“I en sorts perverterad psykos” och “borde få kallingarna bortspelade”. Alltid dessa förbannade kalsonger. Jag antar att de är långa också.

Och: “oförblommad entusiasm”. Jag tror inte att jag hänger med här. Finns det någon som kan förklara för mig? Varje svar emottages tacksamt.

Håll i dig nu. Annars blåser du bort.
“All god konst skiter i reglerna. All god konst alltid slår underifrån och konsten älskar att svepa bort det ansträngda leendet på hela världens favoriter [läs: fotbollslaget Barcelona FC].

Men fotboll är inte ‘konst’ i samma mening som vi andra förstår detta begrepp.
Förresten finns det ‘god konst’ som har utförts ‘uppifrån’ också. Det bästa exemplet jag kommer på i en hast är Michelangelo när han målade taket i La Capella Sistina i påvens Rom.
Majistern har inte en aning om vad ‘konst’ är. Det han sysselsätter sig med själv är… svenneskräp.
Majistern påstår med den berömda papegojans stupida envishet att han alltid ‘slår underifrån’ och i varje andetag ‘utmanar etablissemanget’. I själva verket har Majistern alltid hållit med den som talade sist. Det vill säga: med hjärtat i sina kupade händer omfamnat den godtyckliga åsikt som för tillfället kunde gynna honom bäst.
Majistern är kort sagt den ynkligaste människa som kanske har funnits.

Dålig konst som helst bör ses underifrån

Förrresten hittade jag ett nytt ord i går i DN Söndag: nässprejfyllo. Med kommentaren: Marcus Birro exempelvis.
Tjenare?