this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Varför duger inte kokkaffe?

Birger förnekar sig aldrig. Och nĂ€r jag sĂ€ger ‘aldrig’, menar jag det: aldrig.
Birger sitter fast i skogen pĂ„ ett tĂ„g igen. Birger sitter alltid fast i skogen pĂ„ ett tĂ„g. Han “erbjuder sina smörgĂ„sar till en Ă€ldre dam som tvingas stĂ„ upp”. Hur schysst som helst. Birger: hela Sveriges lilla solstrĂ„le som vet att ovan molnen Ă€r himlen alltid blĂ„. AzurblĂ„.

Jag hade inte bara gett tanten mina mackor. Jag hade erbjudit henne min sittplats ocksÄ. Och dÄ Àr jag ÀndÄ sÀkert Àldre Àn hon. Men inte Birger. Han sitter uppkopplad i första klass och kokar över av harm och förtrytelse. Kanske för att den Àldre damen inte snackade italiensk fotboll med honom? De brukar ju göra det, alla gamla tanter som Äker tÄg med Birger.

Veckans extrafrÄga: varför envisas Birger med att Äka tÄg vart han Àn ska? NÀr han vet att SJ bara Àr ute efter att jÀvlas med just honom.
TvÄ timmar försenad nÀr hela Europa stÄr still. Birger Àr vÀrldens största pucko.

Bussen, Birger. Bussen. Swebus Express dumpar dig nÀstan var du vill. Billigt och bra och bussiga bussförare. Termos och flickvÀnnens mackor fÄr du bÀra med ombord.

SĂ„ kan Birger sippa sin “perfekta espresso” i samma kupĂ© som plebejerna: de dĂ€r som hellre kommer fram i tid Ă€n sitter och jĂ€ser i första klass pĂ„ ett tĂ„g som inte rör sig. Jag reser aldrig i första klass. Det Ă€r bara för uppkomlingar.
Jag föredrar tredje klass, med trÀbÀnkar. Det var dÀr man fick umgÄs med MÀnniskor förr: de som reste utan respekt och svart kostym. Men nÄgot sÄdant förnÀmt sÀtt att resa finns dessvÀrre inte mer.
Vi som reser pÄ riktigt betalar sjÀlva ocksÄ. Annars stannar vi hemma.

Stannar aldrig i skogen