this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vägrar vänta

Författaren skriver att “Roma är ett lag och en klubb (och en stad med, för övrigt) som går enbart, och uteslutande, på kärlek och känsla”. Nej, det är ingen vidare bra mening. Men detta inträffar aldrig när författaren skriver.
Det handlar om fotboll igen, förstås, och Roma har lyckats vinna sin första match för säsongen efter ett mål på övertid. Det hade lika gärna ha kunnat gå åt andra hållet, men med sådana småsaker har den storsinte författaren alltid överseende: det är “världens vackraste passning” och “en projektil av kärlek” (inte själva målet utan… målskytten!) och inget lag “vinner värdigare” än favoritlaget Roma.
‘Världens vackraste passning’ har inte slagits ännu och när författaren var hjälpreda i studion när programledare Såphal frågade ut partiledarna inför valet “flög små pilar av kärlek” mellan debattörerna. Gjorde det??
Och Maria Surkart som inte ens tog författaren i hand efteråt. Det måste hon komma ihåg att göra nästa gång. Annars tappar författaren fotfästet i tillvaron.

Skjuter pilar av kärlek?

Innan författaren somnar i sin Romapyjamas tror han att det är han som har nickat in segermålet i den 92:a spelminuten. Författaren: en självmordsbombare av kärlek? Ja, han till och med tar åt sig äran av vinsten: författaren ger nämligen aldrig upp. Så kan endast den se på saken som bara ser sig själv.
På annan plats talar författaren om något han kallar “semnarie”. Undrar vad det kan vara? Och så är tågen sena igen. Men det är de ju alltid: jag tror att det är lag på det i Sverige. I Pakistan är fler än 20 miljoner människor hemlösa och författaren gnäller för att han får vänta en stund på tågstationen.
Det är nog sant som några säger att världen är galen.

Så här spelades fotboll förr