this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vad var det jag sa?

Författaren hatar nĂ€r folk sĂ€ger sĂ„. Men han gör det Ă€ndĂ„: “Vad var det jag sade? Jag spĂ„dde i gĂ„r att Köpenhamn skulle ha goda chanser mot Barcelona.”
Det kan vem som helst sÀga. Jag ocksÄ. Alla lag har en chans mot varje annat lag. Det Àr inte förrÀn matchen Àr slut nÄgon vet hur det har gÄtt.
Men författaren har ocksÄ sagt jag vet inte hur mÄnga hundra gÄnger att AC Milan ska vinna varje match och alla titlar som finns. De bara mÄste göra det: Milan kan inte förlora. Det kan inget lag göra som har vÀrldens svenskaste Zlatan Zlatan Zlatan pÄ topp. HejÄhÄ: vad var det jag sa?
Om Köpenhamn hade “suttit som nyfrĂ€lsta schlagersĂ„ngerskor med hĂ€nderna i knĂ€et en kvart för matchstart, och storögt tittat sig omkring och börjat hosta av skrĂ€ck inför laget pĂ„ andra sidan”?
Vad hade hĂ€nt dĂ„? “Ni kan sĂ€tta ert fotbollsĂ€lskande arsle pĂ„ att de hade fĂ„tt storstryk. Och de hade njutit av det.”
Hade de det? “Njutit.” Det hörs att författaren aldrig har spelat fotboll. Ingen som har gjort det har nĂ„gonsin njutit av att förlora. Och vem Ă€r den nyfrĂ€lsta schalgersĂ„ngerskan? Den enda jag kĂ€nner som kanske kunde kallas sĂ„ Ă€r inte kĂ€nd för att sitta med hĂ€nderna i knĂ€t.

SÀga vad man vill. Men aldrig med tassarna i knÀt

“Parken exploderar i den dĂ€r speciella sortens solidariska eufori som Gud abonnerat Ă„t alla fotbollslag (och fans) som vĂ„gar drömma och tro pĂ„ mirakel nĂ€r alla andra missunnsamma jĂ€vlar slĂ€nger rep om dem, och vill tvinga ner pĂ„ marken.” Författarens hat tar aldrig slut: han ser sig sjĂ€lv som ett offer. Det heter ‘abonnerat pÄ’ ocksĂ„. Inget annat.
Inte en mening som Àr rÀtt. NÄgonsin. Man tycker annars att författaren skulle trÀffa rÀtt nÄgon gÄng. Av misstag. Men icke.
“Men man vinner aldrig nĂ„got, pĂ„ fotbollsplanen eller i livet, om du inte vĂ„gar riskera ditt nersuttna arsle med jĂ€mna mellanrum.” Mitt ner nersuttna arsle? Nyss var det ‘ballar’. Nu rör vi oss i samma undervegetation. Alltid en bit nedanför bĂ€ltet. Jag tycker att författaren borde söka för det dĂ€r.
“Man mĂ„ste gĂ„ med huvudet rakt.” Har man det nĂ€r man sparkar nĂ„gon i skrevet? Rakat, kanske? Men annars vet jag inte.
“Man mĂ„ste slĂ„ sig in i de fina salongerna. Man mĂ„ste begripa att man Ă€r vĂ€rd att vara dĂ€r.” SĂ„ talar bara den uppkomling som numera stoltserar med att han i dag â€œĂ€rligt talat Ă€r rĂ€tt nĂ€ra etablissemanget”. Bedrövligt Ă€r det ord man först kommer att tĂ€nka pĂ„.
Författaren sÀger att han bloggar om fotboll. Men han bloggar bara om sig sjÀlv. Det gör han alltid.