this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Som en mört, kanske?

“Landets piggaste kultursidor”, smickrar den alltid lismande författren sina nyaste arbetsgivare. Eller nygamlaste? Jag har för mig att den nya Ă€ger Ă€ven den tidning författaren lĂ€mnade i vredesmod för en tid sedan. Eller tvĂ€rtom Ă€r det nog: den förra Ă€ger i sjĂ€lva verket den nya. Om du förstĂ„r?
Piggaste? Är det vad man ska vara nu: pigg? Det trodde jag att man skulle vara pĂ„… barnkalas, till exempel. Och pĂ„ morgonen nĂ€r man ska stiga upp. SĂ„ att man inte missar bussen och kommer för sent till jobbet eller rĂ„kar ut för andra katastrofer.
Men… kultursidor? Hur ‘pigga’ Ă€r de i allmĂ€nhet? Är det ens önskvĂ€rt att kultursidorna Ă€r det: pigga? Borde de inte vara sakliga, i stĂ€llet? GĂ€rna begĂ„vade ocksĂ„. Presentera kultur pĂ„ ett spĂ€nnande och ovĂ€ntat sĂ€tt? Nyskapande, helt enkelt. Det Ă€r bara mycket sĂ€llan kultursidorna i Sverige Ă€r det.
Hur ‘pigg’ Ă€r förresten nyaste medarbetaren pĂ„ ‘landets piggaste sidor’? Inte ett dugg, skulle jag sĂ€ga. Mer trött Ă€n pigg, i sĂ„ fall.

Piggare ÀndÄ?